AMSTELVEEN - Zaterdagmiddag 25 juni viert Bovenkerk vanaf 14:00 uur het jaarlijkse Zomerfeest in het Urbanuspark. Dit jaar is het thema 'Groen & Duurzaam'. Op de braderie staan leuke kraampjes met extra aandacht voor lokale producten en duurzame initiatieven.

Eten en drinken

Uiteraard kunnen bezoekers tijdens het Zomerfeest genieten van heerlijke hapjes en drankjes. Er is bijvoorbeeld gelegenheid om koffie- of thee te drinken én taart te proeven tijdens Heel Bovenkerk Bakt. Daarnaast zijn er een bar en diverse 'food-kraampjes' en bezoekers kunnen zelf gezonde smoothies maken.

Muziek en activiteiten

Natuurlijk is er 25 juni muziek! Singer-songwriter John Spijker, een Bovenkerkse gelegenheidsband en de band Too Simple treden op. Bovenkerk in Beweging zorgt voor de nodige activiteiten en de Beweegbus staat in het Urbanuspark met leuke, actieve spelletjes voor kinderen. Er is zelfs een zeepglijbaan en bij mooi weer gaat het badje open. Voor wie echt van uitdagingen houdt, is de hele dag de toren van de Urbanuskerk open om te beklimmen.

Braderie

Op de braderie is veel aandacht voor duurzaamheid. O.a. de duurzaamheidcommissie van Bovenkerk en de Gemeente Amstelveen hebben een kraam. Naast de duurzame initiatieven wordt tijdens het Zomerfeest ook het eerste exemplaar overhandigd van een boek boordevol oude verhalen over Bovenkerk. Bijzonder is ook de lancering van echte Bovenkerkse thee.

Feest Harmonie

Om 18:00 uur neemt het Harmonie Orkest Amstelveen op de parkeerplaats achter het Noorddamcentrum het feest over ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan. Dan start de barbecue - verzorgd door 'Samen Eten In Bovenkerk' (kosten € 10,00 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen) - en treedt de band "Wanda and the Bovenkerk Boys" op met een kinderprogramma. Vanaf 19:00 uur gaat deze band verder met smartlappen tot 19.30 uur.

Van 20:00 uur tot 22:00 uur geeft Harmonie Orkest Amstelveen een gratis concert met vrolijke meezingers en feestmuziek.

Meer weten?

Meer informatie over het zomerfeest is te vinden op Facebook, Instagram en/of Twitter.

Zomerfeest Bovenkerk komt mede tot stand in samenwerking met het Noorddamcentrum.