AMSTELVEEN - Zaterdag 15 juli van 15:00 tot 20:00 uur wordt in Bovenkerk in het Urbanuspark het jaarlijkse Zomerfeest gevierd. Het belooft weer een hele happening te worden met activiteiten voor jong en oud, de braderie, hapjes en drankjes en natuurlijk veel muziek, met als één van de hoogtepunten de officiële primeur van een nieuw lied voor en over Bovenkerk.


Lied ‘Ode aan Bovenkerk’
Wat is Zomerfeest Bovenkerk zonder muziek? 15 juli kunnen bezoekers genieten van Sambagroep Bovenkerk, de Amstel River Singers, de Akoestische Heeren, de Bonus Band en de act ‘Zingt allen mee met Wanda B.’ (smartlappen). Voor de allerkleinste zomerfeestbezoekers is de band Flapuit van de partij met swingende liedjes voor peuters en kleuters.

Tijdens het Zomerfeest is er een bijzondere primeur! Speciaal voor het dorp componeerde Marcel Besselink (bekend muzikant uit diverse (Bovenkerkse) bands) het lied ‘Ode aan Bovenkerk’. Hij schreef ook de tekst. Om 17:00 uur wordt dit lied voor de eerste keer live ten gehore gebracht. En natuurlijk mag iedereen uit volle borst meezingen.

Heel Bovenkerk Bakt
Deelnemers aan Heel Bovenkerk Bakt kunnen tussen 14:30 uur en 15:00 uur hun taart, cake, cupcake etc. aanleveren in de tent in het Urbanuspark. De zeer deskundige jury van Banketbakkerij Arnold Cornelis beoordeelt al het lekkers.

Aanmelden kan per e-mail bij Lex Koot (lex.koot@ziggo.nl).

Gezellige buurtbarbecue
Naast koffie en thee met taart tijdens Heel Bovenkerk Bakt, is er genoeg te eten en te drinken tijdens het Zomerfeest. Ook organiseren de vrijwilligers van Samen Eten een gezellige buurtbarbecue, ook vega (€ 10,00 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen).

Braderie en van alles voor kinderen
De braderie is zeker een bezoekje waard. De kramen bieden voor elk wat wils. En ook kinderen zullen zich niet vervelen. Er worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals een heuse ontwerpwedstrijd voor een Bovenkerkse vlag. En er is een echte zeepglijbaan.