OUDERKERK AAN DE AMSTEL - Wie wel eens wil zien hoe een brug gebouwd wordt, wat een basculekelder is of nieuwsgierig is naar de nieuwe noordelijke Brug Ouderkerk is op 18 juni tijdens de Dag van de Bouw welkom op het project Vernieuwing Brug Ouderkerk.


Tijdens deze open dag kunnen bezoekers het werk rondom de vervanging van de brug over de Amstel tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel zelf zien en beleven. Aannemer BOK en de provincie Noord-Holland stellen op zaterdag 18 juni van 10.00 tot 15.00 uur het bouwterrein open voor geïnteresseerden.

Kijkje op de bouwplaats

Met de Dag van de Bouw krijgen bezoekers een uniek kijkje achter de schermen van de bouw van de Brug Ouderkerk. Provincie Noord-Holland vernieuwt de bestaande brug over de Amstel en vervangt deze door 2 nieuwe bruggen. De nieuwe noordelijke brug is inmiddels vrijwel afgerond, waardoor bezoekers de mogelijkheid krijgen om als een van de eerste over de nieuwe brug te lopen. Tegelijkertijd met het werk aan de brug vinden er aanpassingen plaats aan de aansluitende wegen en fietspaden. Ook is de aannemer BOK gestart met de bijzondere bouw van de tweede basculekelder. De aannemer legt bezoekers graag uit hoe deze basculekelder straks op de goede plaats komt te liggen en wat er allemaal bij komt kijken als een brug gebouwd moet worden.

Kom langs

Op zaterdag 18 juni vanaf 10.00 uur tot 15.00 uur zijn jong en oud welkom om lang te komen bij de Brug Ouderkerk. Startpunt van het bezoek is de bouwkeet aan de Hoger Einde Noord t/o 28 in Ouderkerk aan de Amstel. Kom fietsend, lopend of met openbaar vervoer naar de bouwkeet. Er is op het bouwterrein zelf onvoldoende parkeergelegenheid voor auto’s.