AMSTELVEEN - Wandelen is één van de beste vormen van lichaamsbeweging. We doen het allemaal en elke dag. Het lijkt niet zo bijzonder, maar eigenlijk is het dat wel. Wandelen zorgt voor een betere mentale en fysieke gezondheid. Wandelen is ook de ideale vorm van bewegen voor beginnende sporters. Wandel daarom mee met de Lentewandeling op zondag 19 maart.

De start en finish van de Lentewandeling is op het Stadsplein van het Stadshart. Er zijn twee afstanden waarop gelopen kan worden: 5 km en 10 km. Beide afstanden wandelen een mooie route door Amstelveen en kunnen onder professionele begeleiding van een buurtsportcoach van AmstelveenSport gelopen geworden of zelfstandig met een routekaart. Voor beide afstanden is er onderweg een rustpost.

De Lentewandeling valt samen met de KPMG Lentemarathon, welke ook de start en finish heeft op het Stadsplein. Wandelaars van de Lentewandeling maken er een sportieve dag van samen met de hardlopers van de marathon.

Wandelen onder professionele begeleiding
Voor zowel de 5 als de 10 km kan er gelopen worden samen met de groep onder professionele begeleiding van een buurtsportcoach van AmstelveenSport. Vertrek is om 11:00 uur vanaf het Stadsplein.

Zelf wandelen met een routekaart
De route van 5 of 10 km zelfstandig wandelen? Dat kan. Haal daarvoor tussen 10:45 en 11:00 uur de routekaart op bij de infostand van AmstelveenSport op het Stadsplein.

Inschrijven
Inschrijven kan via de website: amstelveensport.nl/lentewandeling of door een mail te sturen aan buurtsportcoach Sebastiaan Huijsmans, s.huijsmans@amstelveensport.nl, 088-8585104.