OUDERKERK AAN DE AMSTEL - Het stalen val van de oude Brug Ouderkerk is op 30 juli 2022 uit de brug gehesen.


De werkzaamheden zijn onderdeel van de vervanging van de brug over de Amstel in de N522 tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel. Het val is de klep in het wegdek die open en dicht gaat voor het scheepvaartverkeer. Nu het val is uitgehesen, kunnen ook de andere delen van de oude Brug Ouderkerk verwijderd worden.

De Brug Ouderkerk wordt vervangen door 2 nieuwe bruggen. Op zaterdag 23 juli is de nieuwe noordelijke brug in gebruik genomen. Hierdoor was het mogelijk om het autoverkeer door te laten rijden tijdens het uithijsen van het val van de zuidelijke (oude) brug. Met een grote hijskraan werd het val op zaterdag 30 juli verwijderd. In de komende weken worden ook de overige delen van de oude Brug Ouderkerk verwijderd. Zo wordt er plaatst gemaakt voor de nieuwe zuidelijke brug.

Hinder scheepvaartverkeer

Tijdens de werkzaamheden wordt de brug Ouderkerk niet bediend op doordeweekse dagen. Zowel voor beroepsvaart als recreatieve scheepvaart is de Amstel ter hoogte van Ouderkerk aan de Amstel volledig gestremd van maandag 1 augustus tot en met vrijdag 5 augustus en van maandag 8 augustus tot en met vrijdag 12 augustus. Alleen in de tussenliggende weekenden werkt de aannemer niet en kan het scheepvaartverkeer de Brug Ouderkerk passeren. Na 13 augustus tot 1 oktober gelden vervolgens beperkte doorvaartmogelijkheden. Op de hoogte blijven van bedientijden van bruggen en sluizen, stremmingen of werkzaamheden? Kijk dan ook op www.vaarweginformatie.nl.

Brug Ouderkerk

Het uithijsen van het val is deel van de vernieuwing van de Brug Ouderkerk. De provincie Noord-Holland vernieuwt de brug over de Amstel in de N522 tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel en vervangt deze door 2 nieuwe bruggen. De noordelijke brug krijgt een rijstrook voor verkeer richting Amstelveen, de zuidelijke brug krijgt een rijstrook voor het verkeer naar Amsterdam en een rijstrook voor afslaand verkeer naar het Hoger Einde-Noord. Tegelijkertijd met het werk aan de brug vinden er aanpassingen plaats aan de aansluitende wegen en fietspaden. Hierdoor verbetert de verkeersveiligheid rondom de brug en stroomt het verkeer op de provinciale weg beter door.

De vernieuwing van de Brug Ouderkerk is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Holland met de gemeenten Amstelveen en Ouder-Amstel en de Vervoerregio Amsterdam. De werkzaamheden worden door de aannemer Bouwcombinatie brug Ouderkerk uitgevoerd en zijn halverwege 2023 afgerond.