OUDEKERK AAN DE AMSTEL - Tijdens de Amstellanddag 2022 op zondag 12 juni neemt de boswachter van Landschap Noord-Holland je om 11.00 uur en 14.00 uur mee voor een unieke wandeling door het schitterende open landschap van de Ronde Hoep. De wandeling is gratis en ter plekke aanmelden.

Veel weidevogels

Ben je liefhebber van weidevogels? Dan kun je met de boswachter op de Amstellanddag 2022 de prachtige Ronde Hoep van binnenuit bekijken. Vanaf de Polderweg wandel je tussen de vogels, in het klassieke veenweidelandschap dat in eigendom en beheer is van Landschap Noord-Holland. Een bijzondere kans om dat ene stukje van het midden van de polder te bekijken.

Al wandelend vertelt de boswachter over het ontstaan van de polder en de bijzondere natuur. Onderweg hoor je hoe boeren, de agrarische natuurvereniging en Landschap Noord-Holland samen werken om de natuur in deze polder te behouden. In het historische landschap van de Ronde Hoep broeden veel weidevogels als grutto, tureluur en slobeend. Die hebben inmiddels kuikens en met wat geluk krijg je die te zien.

Duur: ongeveer twee uur

Vertrekpunt: Polderweg in Ouderkerk aan de Amstel, 200 meter ten oosten van de boerderij op nr. 32; bij het hek van Landschap Noord-Holland.

Deelname is gratis. Alle activiteiten op de Amstellanddag zijn gratis. Ter plekke aanmelden.

Neem een verrekijker mee en trek wandelschoenen of laarzen aan.

Meer praktische informatie op: www.gaatumee.nl