OUDERKERK AAN DE AMSTEL - De provincie Noord-Holland richt de bushalte langs de Burgemeester Stramanweg (N522) bij Ouderkerk aan de Amstel opnieuw in.


Zo wordt het aantal parkeerplekken voor fietsers uitgebreid van 300 naar 600 plaatsen, wordt de bushalte breder en langer en komt er nieuwe verlichting. De provincie vindt het belangrijk dat de in- en uitstapplekken bij bushaltes goed en veilig bereikbaar zijn. De werkzaamheden voor de herinrichting van de bushalte Ouderkerk Oost starten begin oktober 2023.

Nieuwe fietsenrekken

De bushalte Ouderkerk Oost op de hoek van de Burgemeester Stramanweg en Jacob van Ruisdaelweg biedt al enige tijd onvoldoende ruimte voor busreizigers die hun fiets willen parkeren. De provincie Noord-Holland heeft daarom, samen met de gemeente Ouder-Amstel en de Vervoerregio besloten om het aantal parkeerplekken voor fietsen uit te breiden. Het aantal van ruim 300 plekken wordt verhoogd naar zo’n 600 parkeerplaatsen door onder andere de mogelijkheid te bieden om fietsen boven elkaar te stallen. Tegelijkertijd met de uitbreiding van het aantal fietsenrekken wordt het voetpad bij de bushalte breder en langer. Ook wordt er een voetpad aangelegd vanaf de bushalte naar de Koningin Wilhelminalaan en komt er nieuwe verlichting. Het gaat hierbij alleen om de bushalte voor de bussen richting Amsterdam Zuidoost.

De voorbereidende werkzaamheden voor de nieuwe inrichting van de bushalte starten begin oktober tot duren tot begin december 2023. Het weg-, bus- en fietsverkeer ondervinden minimale hinder van de werkzaamheden. Busreizigers die met de fiets naar de halte komen kunnen tijdens de werkzaamheden hun fiets bij de bushalte stallen in tijdelijke of nieuwe fietsenrekken.

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)-weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis) of per mail servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn de volgen via www.noord-holland.nl/bushalteOuderkerk