AMSTELVEEN - Op Hemelvaartsdag vond voor de 2e keer het voetbaltoernooi van The Zero Hunger Games plaats: een sportevent voor bedrijven waarvan de opbrengst ten goede komt aan The Hunger Project. Bijna 400 medewerkers van 32 Nederlandse bedrijven speelden bij voetbalclub RODA '23 in Amstelveen mee voor een wereld zonder honger. Aan het einde van de dag nam winnaar Meijers Assurantiën de beker in ontvangst en ontving Annelies Kanis, directeur van The Hunger Project, een cheque van € 70.000.

Samen met hoofdsponsor NewPort Capital, gastheer RODA '23 en een enthousiast team vrijwilligers organiseerde initiatiefnemer José Cubo voor het 2e jaar op rij een geslaagd toernooi in het zonnige Amstelveen. Naast een gezellige dag voor de deelnemende bedrijven zoals Blokker, KPMG, Rabobank en Delicia, was het grote doel zoveel mogelijk geld ophalen voor non-profit organisatie The Hunger Project. The Hunger Project zet zich in 13 landen in Afrika, Latijns-Amerika en Azië in om honger en armoede tegen te gaan.

Recordopbrengst.
José Cubo: "In het Afrikaanse Benin heb ik een aantal projecten van The Hunger Project bezocht en ik zag: hun aanpak werkt écht. Vorig jaar haalden we tijdens de eerste editie van het toernooi al ruim € 63.000 op voor deze mooie organisatie. Geweldig dat we namens 32 deelnemende bedrijven, al die honderden enthousiaste voetballers en veel sponsoren en donateurs vandaag een nog grotere cheque konden overhandigen aan The Hunger Project."

Knallend optreden van Yes-R.
Met nóg meer Business Teams dan vorig jaar, was het voetbaltoernooi al voor de start een succes. Maar niet alleen de inschrijfkosten van € 1.000 per team, ook 25% van de kantineomzet, vele donaties van bedrijven die niet mee konden doen én de opbrengst van een grote loterij zorgden voor de recordopbrengst. De bijna 400 voetballers beleefden een gezellige dag bij voetbalvereniging RODA '23 met aansluitend een barbecue en optredens van o.a. Yes-R en trompettist Jeffrey Parmentier.

Voetballen voor The Hunger Project.
The Hunger Project investeert het opgehaalde bedrag in een nieuw project in Mozambique. Samen met natuurbeschermingsorganisatie Peace Parks Foundation ondersteunt The Hunger Project de gemeenschappen Malindile & Maculuve rond het Zinave National Park om in 5 jaar tijd hun eigen leefomstandigheden blijvend te verbeteren.

Veelbelovende resultaten uit Mozambique.
Directeur van The Hunger Project Annelies Kanis: "De eerste berichten uit Mozambique zijn veelbelovend. Met deze fantastische opbrengst kunnen mensen getraind worden om het heft in eigen handen te nemen en zelf de nodige stappen te zetten om hun leefomstandigheden te verbeteren. Daar zijn wij ontzettend blij mee! Om het einde van honger voor elkaar te krijgen is nog veel meer nodig, dus we hopen dat meer mensen en bedrijven voor ons in actie komen. Dan komt een wereld zonder honger echt in zicht."