AMSTELVEEN - De Nationale Buitenspeeldag in Amstelveen was een groot succes! Meer dan 150 enthousiaste kinderen kwamen vanmiddag samen op het speelplein Middachten in Westwijk om te spelen, sporten en dansen.

De middag begon met de feestelijke opening door wethouder Floor Gordon (Spelen). Na een potje knikkeren ging de buitenspeeldag officieel van start. Haar enthousiasme werkte aanstekelijk en al snel waren veel kinderen aan het knikkeren. Alle kinderen kregen een spaarkaart waarmee ze bij elke activiteit stempels konden verdienen. Een volle spaarkaart leverde een leuke prijs op, mogelijk gemaakt door JOGG Amstelveen.

De activiteiten op de Buitenspeeldag waren gevarieerd en voor ieder wat wils. Er werd fanatiek geknikkerd, gevoetbald en gesprongen op een groot luchtkussen. Daarnaast konden de kinderen een uitdagend parcours afleggen met steps en skateboards. De Beweegbus was ook aanwezig met allerlei sport- en spelmateriaal, wat zorgde voor nog meer speelmogelijkheden.

Het absolute hoogtepunt van de middag was de dansworkshop van Juvat Westendorp, de bekende acteur, presentator, danser en choreograaf. Juvat, die ook ambassadeur is van JOGG, betrok de kinderen op een energieke en vrolijke manier bij zijn dansworkshop; het zorgde voor een geweldige sfeer en een onvergetelijke ervaring voor de jonge deelnemers.

Door mee te doen aan de Nationale Buitenspeeldag benadrukt AmstelveenSport het belang van buitenspelen. In een tijd waarin kinderen steeds meer tijd doorbrengen achter schermen, is het cruciaal om hen te motiveren om naar buiten te gaan en actief te zijn. Buitenspelen draagt bij aan hun fysieke gezondheid, sociale vaardigheden en creativiteit. Het biedt kinderen de kans om te bewegen, samen te werken en nieuwe vriendjes te maken.

Maar de pret houdt niet op na de Buitenspeeldag! Op woensdag 19 en 26 juni kunnen kinderen in Amstelveen opnieuw genieten van buitenactiviteiten tijdens AmstelveenBeach. Van 13:00 tot 16:00 uur worden de Parkspelen georganiseerd, waar weer volop gespeeld kan worden.

Wethouder Floor Gordon zei na afloop: "Het is fantastisch om te zien hoe de kinderen vandaag genoten hebben. Buitenspelen is zo belangrijk voor hun ontwikkeling en gezondheid. Bovendien stimuleert het hun fantasie. Ik ben trots dat we in Amstelveen zulke mooie evenementen organiseren."

De Nationale Buitenspeeldag in Amstelveen was een groot succes en een bewijs van de kracht van samen spelen en bewegen. Een shout out naar alle kinderen die van deze dag een groot feest hebben gemaakt.