AMSTELVEEN - Somnoblue heeft van maart 2020 tot heden meer dan 300 blauw licht filterende brillen gedoneerd aan het Intensive Care-personeel van 16 verschillende ziekenhuizen in Nederland. Met de brillen zorgt Somnoblue ervoor dat het zorgpersoneel, dat momenteel een hoge werkdruk ervaart, beter slaapt en meer uitgerust te werk kan gaan.

Sinds afgelopen maart heeft Somnoblue al meer dan 300 blauw licht filtrerende brillen gedoneerd aan IC-personeel in Nederland. De schenking is verdeeld over 16 verschillende ziekenhuizen. Een aantal van deze vestigingen zijn het HagaZiekenhuis, het Erasmus Medisch Centrum en het Ziekenhuis Amstelland. Het aantal geschonken brillen verschilt per vestiging. De hoeveelheid schenkingen is namelijk gebaseerd op de grootte van elke Intensive Care-afdeling en de besmettingsgraad van de regio.

Uitgerust te werk
De reden dat Somnoblue de brillen heeft gedoneerd, is om het IC-personeel meer rust te geven. Door de coronacrisis ervaren veel artsen en verpleegkundigen van de Intensive Care namelijk een hoge werkdruk. Doordat de blauw licht filterende bril de natuurlijke aanmaak van melatonine stimuleert, helpt de bril het IC-personeel om beter te slapen en zo meer uitgerust aan hun dienst te beginnen. Daarnaast kan een betere slaap de artsen en verpleegkundigen helpen om scherper en fitter te presteren.

Verbeteren prestaties
Hoewel de druk op de IC-afdelingen de afgelopen tijd lijkt af te nemen, valt er nog veel te verbeteren. Werken in de zorg vergt hoe dan ook veel van een mens en juist daarom is slaap zo belangrijk. De blauw licht filerende brillen zijn een hulpmiddel om de slaapkwaliteit en de dagelijkse prestaties te verbeteren. Daarnaast draagt goede slaap bij aan een beter welzijn, minder verzuim en is het een proactieve strategie om burn-out risico’s te verminderen.