AMSTELVEEN - Zondag 26 mei vond de derde editie van de Poeldag plaats. Het is dé (water)sportdag van Amstelveen; (water)sportverenigingen laten hun sport ontdekken en ervaren door het geven van clinics en demo’s. Wethouder Sport Herbert Raat en directeur AmstelveenSport Heleen van Ketwich Verschuur verrichtten in de ochtend de opening door, onder toeziend oog van het publiek en de Reddingsbrigade Amstelveen een redding op het droge uit te voeren.

De hele dag kon iedereen meedoen met diverse sport en spel activiteiten op het water en op het land. Van suppen en varen tot volleybal, korfbal en vechtsporten. Er stond een enorme luchtkussen stormbaan waar kinderen zich op konden uitleven en kon er geschaatst worden op een zomerschaatsbaan. Kortom, voor iedereen van alle leeftijden veel mogelijkheden om te sporten en te spelen. Ook was er een ballonnenclown, konden kinderen geschminkt worden en zelf schilderen op canvasdoeken. Kinderen konden met een spaarkaart langs de verschillende activiteiten en door mee te doen stempels verzamelen. Een volle spaarkaart leverde een leuk buitenspeelgoed presentje op. Het was de hele dag gezellig druk. Vanwege de voorspelde code geel met harde regen en storm werd voor ieders veiligheid besloten zo’n anderhalf uur eerder te stoppen dan op het programma stond.

AmstelveenSport kijkt terug op een geslaagde Poeldag en ziet het als een mooie start van het buiten evenementen seizoen. Manager Sportservice AmstelveenSport Sven Vismans licht toe: "De Poeldag is een SportExperience en KidsFestival in één: iedereen kan meedoen met sport, spel en cultuur activiteiten en kijken naar demo's van Amstelveense verenigingen. Ook kunnen kinderen onbeperkt buitenspelen. Omdat je niet genoeg kunt spelen, sporten, bewegen en nieuwe sporten ontdekken, organiseert AmstelveenSport tijdens AmstelveenBeach, van zaterdag 15 t/m donderdag 27 juni op het Stadsplein, opnieuw een SportExperience en KidsFestival."