AMSTELVEEN - Zondag 26 mei vindt van 10:00 tot 16:00 uur de derde editie van de Poeldag plaats. Dé (water)sport dag van Amstelveen op en om de Poel. Het is een SportExperience en KidsFestival in één. De leukste (water)sporten kunnen ontdekt worden door demo’s en clinics. Denk aan kanoën, suppen, volleyballen en korfballen. Ook kan er geschaatst worden op de zomer schaatsbaan. Alle kinderen kunnen de hele dag spelen met het sport- en spelmateriaal uit de Beweegbus en zich uitleven op luchtkussens. Om 10:00 uur geeft wethouder Sport Herbert Raat het startschot op de Noordelijke Poeloever.

SportExperience

Tijdens de SportExperience laten (water)sportverenigingen je kennismaken met hun sport. Zo is er op het water een demo van Kanopolo en op het land een Capoeira optreden. Verder kan er geroeid worden in roeibootjes en Canadese kano’s en zijn er verschillende challenges. Iedereen kan meedoen met een wandeling rondom de Poel, een les Slow Sports of op het grasveld de vechtkunst WingTsun of Escrima uitproberen en leren. De hele dag kan er niet alleen worden geschaatst maar ook volleybal en korfbal gespeeld worden al dan niet onder leiding van trainers van de sportverenigingen.

Deelnemende verenigingen zijn onder andere:

· Kanovereniging Frisia
· Schaatsvereniging de Poelster
· Reddingsbrigade
· Stichting de Uiterton
· Uithoornse Roei en Kano Vereniging Michiel de Ruyter
· Water Sportvereniging Amstelveen (WSA)
· Scouting Livingstonegroep
· Volleybalvereniging AMVJ-Martinus
· Korfbalvereniging Oranje-Nassau
· Studio Capoeira
· Atletiek Vereniging Startbaan
· Slow Sports
· ATILIM
· SAKBKunstLokaal

KidsFestival

Kinderen leven zich tijdens de Poeldag uit op het KidsFestival. Zij kunnen de hele dag buiten spelen met het sport- en spelmateriaal uit de Beweegbus en springen op springkussens. Kinderen kunnen zich laten schminken en langsgaan bij de ballonnen clown. Met een activiteiten-spaarkaart kunnen de kinderen stempels verdienen en met een volle spaarkaart een prijs ophalen. Het KidsFestival wordt begeleid door studenten Sportkunde van de HvA.

Relaxen
Ga tussendoor relaxen met een hapje of een drankje bij SUNDAY floating foodbar (de nieuwe Poel’s Up).

Tijdens de Poeldag kan iedereen tussen 10:00-16:00 uur op en om de Poel gratis meedoen aan de verschillende activiteiten. Mis het niet, kom langs en doe mee tijdens deze (water)sportdag! Kijk voor het volledige programma op amstelveensport.nl/poeldag.