AMSTELVEEN - Kinderhulporganisatie Net4kids geeft bedrijven een manier om hun maatschappelijke activiteiten inhoud en structuur te geven. De matchmaker tussen kwalitatieve kinderhulpprojecten in Azië en Afrika en het bedrijfsleven in Nederland heeft per 1 januari een nieuwe Managing Director. Annelieke Brackel, eerder Funding Manager, is vanaf deze maand Managing Director naast founder Anke van den Boog. Samen bouwen Van den Boog en Brackel komende tijd aan een future proof Net4kids.

Net4kids werd in 2003 opgericht door Anke en Loek van den Boog om zoveel mogelijk kinderen te kunnen helpen met onderwijs, gezondheidszorg en een veilige omgeving. De organisatie koppelt Nederlandse bedrijven aan concrete kinderhulpprojecten in opkomende landen. De kracht van Net4kids zit in het maken van de perfect match, transparantie richting donateurs en het aanmoedigen van directe betrokkenheid. Hun missie voor de toekomst is van Net4kids de nummer één kinderhulporganisatie maken voor bedrijven die hun maatschappelijke activiteiten inhoud en structuur willen geven. Dat gebeurt vanaf heden met een nieuwe Managing Director aan het roer: Annelieke Brackel.

Business as a force for good
Brackel startte in 2011 als projectmanager van Net4kids en groeide door in de rol van Funding Manager. Van den Boog: "Annelieke is een matchmaker pur sang en heeft de afgelopen jaren tal van bedrijven gekoppeld aan kinderhulpprojecten. Ze is creatief en ondernemend en kent de organisatie van onder tot boven." Daarmee vormt ze een mooie aanvulling op Van den Boog in de Managing Board. Brackel: "Bedrijven die concreet afgebakende projecten ondersteunen kunnen echt het verschil maken. Bovendien geven ze door zich te binden niet alleen kinderen een toekomst maar worden ze als bedrijf aantrekkelijker. Voor personeel, voor talent en voor prospects. Dat is één van de dingen die ik in mijn nieuwe rol wil gaan benadrukken: business as a force for good."

Leading by example - vrouwen aan het stuur

Het duo is vastberaden om komende tijd nog veel meer bedrijven te motiveren en activeren om gezamenlijk nog meer kinderen een toekomst te bieden. Daarnaast willen ze met twee vrouwen aan het roer een voorbeeld geven aan alle kwetsbare meisjes en vrouwen in hun projecten. Brackel: "We leren ze kansen te pakken om een zelfstandig en onafhankelijk bestaan op te bouwen. Door ons meer uit te spreken, het podium te pakken, laten we aan hen zien wat je, als vrouw, kunt bereiken. Daarnaast hopen we ook meer vrouwelijke ondernemers aan ons te binden, die wat meer diversiteit kunnen brengen in ons veelal mannelijke ondernemersnetwerk."