AMSTELVEEN - Niets is zo leuk als buitenspelen! Daarom inspireert en stimuleert AmstelveenSport kinderen om (meer) buiten te spelen en te bewegen in de buurt; dit door het organiseren van leuke activiteiten voor alle kinderen.

Woensdag 12 juni is de jaarlijkse Nationale Buitenspeeldag. In Amstelveen vindt deze plaats op het speelplein Middachten in Westwijk. Van 13:00 tot 16:00 uur kunnen alle kinderen van Amstelveense basisscholen genieten van een middag vol sport en spel. Deelnemen aan de Buitenspeeldag is gratis.

Wethouder Spelen Floor Gordon opent om 13:00 uur de Buitenspeeldag met een potje knikkeren samen met een aantal kinderen. Daarna krijgen alle kinderen een spaarkaart. Met deze kaart kunnen zij per activiteit stempels verdienen. Een volle kaart levert een leuke prijs op, gesponsord door JOGG Amstelveen!

Kinderen kunnen meedoen met veel verschillende activiteiten zoals knikkeren, springen op luchtkussens, voetballen, een step/loopfiets parcours en spelen met het sport- en spelmateriaal uit de Beweegbus.

En dat is nog niet alles! De Buitenspeeldag wordt om 16:00 uur afgesloten met een dansworkshop door Juvat Westendorp, de bekende acteur, presentator, danser en choreograaf. Juvat, bekend van GTST en ambassadeur van JOGG, laat zijn de leukste moves zien. Dat wil je niet missen!

De Nationale Buitenspeeldag is er speciaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar om lekker buiten te spelen en nieuwe vriendjes te maken. Buiten spelen is gezond en superleuk! Het is de perfecte manier om samen plezier te hebben en actief te zijn.

Nog meer kansen om lekker buiten te spelen zijn er op woensdag 19 en 26 juni tijdens AmstelveenBeach op het Stadsplein. Kinderen kunnen dan van 13:00 tot 16:00 uur meedoen met de Parkspelen op het zand.

Dus kom langs, doe mee, speel en dans mee op de Nationale Buitenspeeldag en de Parkspelen tijdens AmstelveenBeach! Deelname is gratis, meer informatie op: amstelveensport.nl/buitenspelen