AMSTELVEEN - Vrijdag 20 mei is de derde editie van Nationale Balkon Beweegdag. Balkon Bewegen staat voor: veilig en toegankelijk samen bewegen, gezelligheid met medebewoners, plezier en een activiteit waar iedereen aan mee kan doen. In heel Nederland wordt er vrijdag 20 mei op de balkons van woon- en zorglocaties bewogen, gedanst en plezier gemaakt.

Amstelveens idee
Buurtsportcoach Mieke Regelink van AmstelveenSport is de grondlegger van het Balkonbewegen. Zij gaf tijdens de corona lockdown in 2020 als eerste in Nederland beweeglessen aan de bewoners op de balkons van de woon- en zorglocaties in Amstelveen. Dit mooie initiatief is door de landelijke pers opgepakt en heeft ervoor gezorgd dat vrijdag 20 mei alweer de derde editie van de Nationale Balkon Beweegdag plaatsvindt.

Amstelveen doet mee
Dit jaar willen we tijdens de Nationale Balkon Beweegdag in Amstelveen jong en oud in beweging brengen. De balkon Beweegdag wordt geopend door kinderen van de deelnemende scholen. De kinderen hebben allemaal een touwtje springtouw ontvangen van AmstelveenSport en hebben geoefend met touwtjespringen. Zij komen vrijdag 20 mei tijdens de Balkon Beweegdag naar één van de woon- en zorglocaties en gaan daar touwtjespringen. Daarna start het Balkonbewegen. Ouderen en kinderen doen samen mee onder leiding van MBvO (Meer Bewegen voor Ouderen)-docenten en Buurtsportcoaches. Vervolgens komen de ouderen naar beneden van hun balkon en gaan ze samen met de kinderen touwtjespringen. De ouderen draaien het grote touw en de kinderen springen. Het belooft één groot feest te worden!

Programma:
10:30 uur Touwtjespringen op muziek door kinderen van de deelnemende scholen (ouderen kijken vanaf hun balkon)
10:35 uur Start Balkon Bewegen door ouderen (op hun balkon) en kinderen onder leiding van MBvO (Meer Bewegen voor Ouderen)-docenten en Buurtsportcoaches
11:00 uur Einde Balkon Bewegen
11:05 uur Start grote touw springen: Ouderen draaien het touw, kinderen springen
11:15 uur Einde

Deelnemende woon- en zorglocaties Dignahof
NieuwVredeveld
Zonnehuis Bovenkerk
Goede Reede
Kastanjeflat
Middehof


Deelnemende scholen
De Triangel
Roelof Venemaschool
De Westwijzer
De Cirkel
Piet Hein
De Cirkel