OUDERKERK AAN DE AMSTEL - De Brug Ouderkerk in Ouderkerk aan de Amstel is gedurende 18 nachten in mei en juni gesloten voor verkeer. Het gaat om de nachten van 14 tot 17 mei en in de nachten tussen 4 en 23 juni 2023.

De afsluitingen zijn van 22.00 uur tot 5.00 uur. Fietsers en voetgangers worden langs de werkzaamheden geleid. Voor busreizigers is er tijdens de afsluiting tussen 22.00 uur en 2.00 uur een pendeldienst. Gemotoriseerd verkeer moet omrijden via de A9 en A2.

Om de vernieuwde Brug Ouderkerk goed te kunnen openen en sluiten, moet het mechaniek en de software van de brug getest worden. Hierbij kan er geen verkeer over de brug rijden. De testen vinden daarom in de late avond en nacht plaats. De eerste serie testen op de noordelijke brug vinden plaats in de 3 avonden en nachten van 14 mei tot 17 mei 2023 tussen 22.00 uur en 5.00 uur. In de 2e serie testen worden beide bruggen gezamenlijk getest. Deze vinden plaats in de avonden en nachten tussen 4 juni en 23 juni van 22.00 uur tot 5.00 uur (uitgezonderd vrijdag- en zaterdagnachten).

Omleidingen voor wegverkeer

Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de A9 en de A2. Ook de buslijnen 340 en 356 rijden om via de A9 en A2. Voor busreizigers die in- en uitstappen bij de halte Ouderkerk Oost wordt er tussen 22.00 uur en 2.00 uur een pendelbus ingezet tussen deze halte en Amsterdam Zuidoost.
(Brom)fietsers en voetgangers worden tijdens de afsluiting in mei omgeleid via het voetpad van de nieuwe zuidelijke brug. Om (brom-)fietsers en voetgangers in juni de mogelijkheid te geven om de Amstel te passeren wordt er tijdens het testen van de brug een pontonbrug in de Amstel aangelegd. Deze pontonbrug ligt ten zuiden van de brug en men kan lopend deze brug passeren.

Brug Ouderkerk

De werkzaamheden maken deel uit van de vernieuwing van de Brug Ouderkerk. De provincie Noord-Holland vernieuwt de brug over de Amstel in de N522 tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel en vervangt deze door 2 nieuwe bruggen. De noordelijke brug krijgt een rijstrook voor verkeer richting Amstelveen, de zuidelijke brug krijgt een rijstrook voor het verkeer naar Amsterdam en een rijstrook voor afslaand verkeer naar het Hoger Einde-Noord. Tegelijkertijd met het werk aan de brug vinden er aanpassingen plaats aan de aansluitende wegen en fietspaden. Hierdoor verbetert de verkeersveiligheid rondom de brug en stroomt het verkeer op de provinciale weg beter door.

De vernieuwing van de Brug Ouderkerk is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Holland met de gemeenten Amstelveen en Ouder-Amstel en de Vervoerregio Amsterdam. De werkzaamheden worden door de aannemer Bouwcombinatie brug Ouderkerk uitgevoerd. Op een aantal restwerkzaamheden en beplanting na, zijn de werkzaamheden halverwege 2023 afgerond.

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)-weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis) of per mail servicepunt@noord-holland.nl. Alle up-to-date informatie over de voortgang en uitvoering van de werkzaamheden is te vinden in de bouw app van de aannemer: N522 BOK. De werkzaamheden zijn ook te volgen via www.noord-holland.nl/brugouderkerk of de regionale facebookpagina @AmstellandMeerlanden.