AMSTELVEEN - Van muzieklessen tot het spelen met instrumenten; het gloednieuwe kinderdagverblijf Speel-Inn De Muzieknoot is een plek waar muziek centraal staat. Meewerkend coördinator Amy Maas is maar wat trots op deze nieuwe locatie aan de Fideliolaan in Amstelveen, die begin januari haar deuren opent.

Wat dit kinderdagverblijf uniek maakt? “Allereerst is alles hier nieuw”, legt Amy uit. “De sfeervolle inrichting straalt veel rust uit. De kinderen krijgen op zo’n dag natuurlijk al best veel prikkels binnen, dus het is extra fijn dat de groepsindelingen en kleuren bijdragen aan een goede ontwikkelingsomgeving”. Daarnaast kenmerkt de locatie zich door de culturele activiteiten die kinderen krijgen aangeboden. Het overkoepelende thema is muziek, de inrichting reflecteert dat. Bij de groep de Tamboerijntjes hangen tamboerijntjes aan de muur en bij de groep de Drummers zijn de lampen gemaakt van drumonderdelen. “Cultuur is verweven in alles wat we doen. Van dagelijks muziek maken met de kinderen tot het geven van muzieklessen, maar ook dans en kunst; het maakt deel uit van al onze activiteiten op de groep”.

De aanmeldingen voor de Muzieknoot komen langzaam binnen, maar er is nog ruim voldoende plek voor nieuwe kindjes. De missie van Speel-Inn is om kinderen ruimte te geven hun identiteit te ontdekken. De kracht van Speel-Inn zit in de positieve benadering. “Hiermee creëren we een veilige omgeving. We geven graag complimenten en er is ruimte voor alle emoties. Kinderen ontdekken hun talenten door spelen, proberen en experimenteren. Dit is nodig om te groeien! Bij De Muzieknoot maken we vriendjes, we omarmen onze verschillen en ontdekken samen de kracht van diversiteit. Met onze gezonde kinderopvang geven we kinderen de beste start”, aldus Amy.

Voor nieuwe medewerkers zijn er bij Speel-Inn volop ontwikkelingsmogelijkheden. Van trainingen over gezonde voeding, tot leiderschapskansen voor degenen die willen doorgroeien. “Wat deze plek extra speciaal maakt, is de flexibiliteit. We zijn nieuw, dus er is veel ruimte voor eigen inbreng. Of je nu creatief bent, gek bent op muziek of dans; hier krijg je de vrijheid om leuke dingen te doen met de kinderen.

Bovendien zijn we nog op zoek naar enthousiaste nieuwe medewerkers om ons team te versterken!”.