OUDERKERK AAN DE AMSTEL - Fietsers en wandelaars kunnen sinds 23 juni 2023 de nieuwe betegeling van de wand onder de Brug Ouderkerk bewonderen.


De kunstuiting is onderdeel van de werkzaamheden om de Brug Ouderkerk tussen gemeente Amstelveen en gemeente Ouder-Amstel te vervangen.

Met de vervanging van Brug Ouderkerk zijn ook 2 fiets- en wandelonderdoorgangen aangelegd. Deze zijn sinds begin mei in gebruik. De wanden van de onderdoorgangen waren nog niet gereed. Vanaf 23 juni 2023 zijn op de wanden van beide fietsonderdoorgangen 4 oude uitvergrote foto’s te zien.

Op de onderdoorgang onder de Burgemeester Stramanweg in Ouderkerk aan de Amstel pronken 2 uitvergrote foto’s die begin vorige eeuw van Ouderkerk aan de Amstel zijn genomen. Onder de onderdoorgang aan de kant van Amstelveen zijn 2 uitvergrote foto’s zichtbaar die rond 1920 van de Amstelzijde gefotografeerd zijn. De oude foto’s zijn uitvergroot tot 2,60 meter bij 1,80 meter en op 72 tegeltjes gebrand. Zo kunnen zowel fietsers als voetgangers de kunst onder de brug bewonderen.

Brug Ouderkerk

De fiets- en wandelonderdoorgangen maken deel uit van de vernieuwing van de Brug Ouderkerk. De provincie Noord-Holland vernieuwt de brug over de Amstel in de N522 tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel en vervangt deze door 2 nieuwe bruggen. Tegelijkertijd met het werk aan de brug vinden er aanpassingen plaats aan de aansluitende wegen en fietspaden. Hierdoor verbetert de verkeersveiligheid rondom de brug en stroomt het verkeer op de provinciale weg beter door.

De vernieuwing van de Brug Ouderkerk is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Holland met de gemeenten Amstelveen en Ouder-Amstel en de Vervoerregio Amsterdam. De aannemer-bouwcombinatie Brug Ouderkerk voert het werk uit. Op een aantal restwerkzaamheden en beplanting na, is het werk in juli 2023 afgerond.

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)-weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis) of per mail servicepunt@noord-holland.nl. Alle up-to-date informatie over de voortgang en uitvoering van de werkzaamheden is te vinden in de bouw app van de aannemer: N522 BOK. De werkzaamheden zijn ook te volgen via www.noord-holland.nl/brugouderkerk of de regionale Facebookpagina .