AMSTELVEEN - Het India Diwali Festival Amstelveen is terug van weggeweest en wordt voor de 14de keer georganiseerd en gevierd op het oude vertrouwde Stadsplein in Amstelveen! Op zaterdag 22 oktober 2022 van 12.00 tot 19.00 uur is het Stadsplein weer toegankelijk voor jong en oud.

Wethouder Adam Elzakalai (Economische Zaken): “Amstelveen is echt een internationale stad, met een grote culturele diversiteit. We streven ernaar een inclusieve stad te zijn die diversiteit omarmt, omdat we willen dat alle inwoners zich thuis voelen en elkaar beter leren kennen. De gemeente stimuleert daarom dat inwoners met verschillende culturele achtergronden en nationaliteiten meer met elkaar in contact komen. Het India Diwali Festival is een mooi voorbeeld van een zeer laagdrempelig evenement waar mensen met verschillende achtergronden elkaar kunnen ontmoeten en een heel mooi evenement voor Amstelveen”

Diwali wordt in heel India gevierd, ongeacht de achtergrond of de religie van de desbetreffende persoon. Diwali is de meest belangrijke tijd in het land. Diwali symboliseert de overwinning van het goede over kwade en het licht over de duisternis.

Het programma zal net als andere jaren even kleurrijk zijn! Zo zullen vele artiesten optreden. Uiteraard zullen er weer verschillende restaurants zijn met heerlijke gerechten waar u uw smaakpapillen kunt laten prikkelen.

Diwali Festival Amstelveen verbindt niet alleen verschillende culturen en achtergronden, Diwali Festival Amstelveen verenigt ook mensen zoals dat ook in India gebeurt. Niet alleen mensen uit de India zoals bijvoorbeeld de expats zijn aanwezig op het Stadsplein van Amstelveen. Maar ook lokale inwoners, expats uit andere landen zijn trouwe bezoekers.

Het belangrijkste doel van het Diwali Festival is het versterken van de relaties tussen de Indiase zakenwereld en de lokale en regionale bedrijven met als hoogste doel om de lokale inwoners, de Indiase gemeenschap en de bedrijven in Amstelveen en omgeving met elkaar te verbinden.

Het Diwali Festival was een initiatief van de heer Gopal Ramanathan. Zijn nalatenschap is nog steeds zichtbaar via het officiële platform van Stichting Diwali Festival, alwaar organisaties en bedrijven zoals Gemeente Amstelveen, KPMG, Cognizant, TCS, HCLTech, Briddge, SunPharma, Abingh, Hotel Wilhelmina en Bridging the Gap tezamen het bestuur van de stichting vormen.

De laatste 13 edities van het festival waren een groot succes. Wij hopen dat wij van de 14e editie van het festival op zaterdag 22 oktober 2022 wederom een groot succes kunnen maken.

Voor meer informatie:
Ritika Mehra
Advisor to the Board of Stichting Diwali Festival Amstelveen
06-18374959
Ritika.mehra@gmail.com