AMSTELVEEN - Coronatest in Amstelveen: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag? – denieuwepraktijk.nl. Er zijn sinds het begin van de coronacrisis veel testlocaties door heel Nederland begonnen. Dat zorgt er voor dat iedereen de mogelijkheid heeft om dicht bij huis een coronatest te doen. Op die manier wordt de drempel om je te laten testen lager. Je hoeft dan niet ver te rijden om een coronatest te doen. Er zijn in Nederland verschillende soorten teststraten. Daarom zul je als je je wilt laten testen moeten kiezen waar je je het liefst laat testen. Er zijn een aantal verschillen tussen deze soorten teststraten. Zo is het bij de GGD bijvoorbeeld niet mogelijk om een coronatest te doen als je geen klachten hebt.


GGD
De teststraten van de GGD hebben andere regels als de commerciële teststraten. Als je een coronatest wil doen zonder dat je klachten hebt, kun je niet bij de GGD terecht. De GGD test alleen mensen die klachten hebben omdat de kans dat zij besmet zijn een stuk groter is dan bij mensen die geen klachten hebben. Wanneer zij iedereen zouden testen, zou dat er voor kunnen zorgen dat er niet genoeg plek is om iedereen met klachten ook te testen. Daarom is het slim van de GGD om uitsluitend mensen met klachten te laten testen. Als je je toch wilt laten testen zonder dat je klachten hebt, kun je naar een commerciële teststraat gaan. Bij een commerciële teststraat gelden de regels van de GGD niet waardoor je je gewoon mag laten testen als je geen klachten hebt.

Waar kun je je laten testen als je in Amstelveen woont?
Het is van belang om te weten waar je een coronatest kunt doen. Zo voorkom je dat je klachten krijgt en nog helemaal moet uitzoeken waar je je het best kunt laten testen. Als je in Amstelveen woont, heb je de keuze uit verschillende teststraten in de buurt. Je kunt zowel voor een commerciële teststraat als voor een teststraat van de GGD kiezen. Mensen die zo snel mogelijk willen weten of ze besmet zijn met het coronavirus kunnen zich het best laten testen in een commerciële teststraat. In de meeste commerciële teststraten kun je een sneltest doen. Dat is een andere testmethode dan die van de GGD. Bij deze testmethode weet je normaal gesproken binnen een kwartier of je besmet bent. Als je wilt weten waar je een sneltest kunt doen als je in Amstelveen woont, kun hier naar kijken. Coronatest in Amstelveen: overzicht kosten en sneltest locaties.

Hoe maak je een afspraak voor een sneltest?
Als je zo snel mogelijk de uitslag van je coronatest wilt hebben, kun je dus het best naar een commerciële teststraat gaan voor een sneltest. Je kunt niet zomaar bij de teststraat aankomen als je je wilt laten testen. Het is de bedoeling dat je eerst een afspraak maakt. Dit kun je doen via de website van de teststraat waar jij je wilt laten testen.