OUDERKERK AAN DE AMSTEL - Bij het vervangen van de Brug Ouderkerk tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel hoort ook het aanpassen van het fietspad en de fietsonderdoorgangen.


Het fietspad is al grotendeels vernieuwd en verbreed. Om fietsers veilig de drukke provinciale weg (N522) te kunnen laten oversteken, maakt de provincie Noord-Holland sinds maart 2023 aan beide kanten van de Amstel een fietsonderdoorgang. Eind april 2023 zijn beide onderdoorgangen open voor fietsers en voetgangers. Fietsers kunnen dan gebruik maken van de nieuwe fietsroute over èn onder de Brug Ouderkerk.

Het nieuwe fietspad op de nieuwe noordelijke brug over de Amstel is sinds juli 2022 in gebruik. Het 3,5 meter brede fietspad is bestemd voor zowel fietsers richting Amstelveen, als voor fietsers richting Amsterdam Zuidoost. Tijdens de werkzaamheden aan de zuidelijke brug wordt een deel van het nieuwe fietspad tijdelijk als voetpad gebruikt. Als de zuidelijke brug medio juni open gaat voor het verkeer, dan steken voetgangers de Amstel via het voetpad op de zuidelijke brug over. Fietsers hebben dan het volledige fietspad op de noordelijke brug tot hun beschikking.

2 fietsonderdoorgangen

Sinds begin maart 2023 werkt de aannemer aan de aanleg van een fietsonderdoorgang onder de N522/Burgemeester Stramanweg in Ouderkerk aan de Amstel. Het fietspad sluit via Hoger Einde-Noord aan op de Burgemeester Stramanweg. In april legt de aannemer ook een fietsonderdoorgang onder de N522/Oranjebaan aan de Amstelveense zijde aan. Door ook aan deze kant fietsers en voetgangers ongelijkvloers de provinciale weg te laten kruisen wordt de verkeersveiligheid voor hen verbeterd en kan het verkeer op de N522 beter doorstromen. Via een animatie is de nieuwe fietsroute rondom de Brug Ouderkerk goed te volgen.


Bekijk de animatie over de fietsroute op Youtube.

Brug Ouderkerk

De werkzaamheden voor de aanleg van het fietspad maken deel uit van de vernieuwing van de Brug Ouderkerk. De provincie Noord-Holland vernieuwt de brug over de Amstel in de N522 tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel en vervangt deze door 2 nieuwe bruggen. De noordelijke brug krijgt een rijstrook voor verkeer richting Amstelveen, de zuidelijke brug krijgt een rijstrook voor het verkeer naar Amsterdam en een rijstrook voor afslaand verkeer naar het Hoger Einde-Noord. Tegelijkertijd met het werk aan de brug vinden er aanpassingen plaats aan de aansluitende wegen en fietspaden. Hierdoor verbetert de verkeersveiligheid rondom de brug en stroomt het verkeer op de provinciale weg beter door.

De vernieuwing van de Brug Ouderkerk is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Holland met de gemeenten Amstelveen en Ouder-Amstel en de Vervoerregio Amsterdam. De werkzaamheden worden door de Bouwcombinatie brug Ouderkerk uitgevoerd. Fietsers kunnen eind april gebruik maken van de nieuwe fietsroute. Voor het overige verkeer is de gehele vernieuwde Brug Ouderkerk vanaf medio juni 2023 open.

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)-weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis) of per mail servicepunt@noord-holland.nl. Alle up-to-date informatie over de voortgang en uitvoering van de werkzaamheden is te vinden in de bouw app van de aannemer: N522 BOK. De werkzaamheden zijn ook te volgen via www.noord-holland.nl/brugouderkerk of de regionale facebookpagina @AmstellandMeerlanden.