AMSTELVEEN - Op zondag 18 juni sluit HealthCity op de Escapade 1 te Amstelveen haar deuren. Het fitnessbedrijf heeft de afgelopen jaren te kampen gehad met turbulente en onverwachte marktomstandigheden zoals onder andere Corona, extreem gestegen energiekosten en krapte op de arbeidsmarkt. Tevergeefs is hiervoor, mede door ook met de verhuurder van de locatie naar aanpassingen te kijken, gezocht naar oplossingen. Het huidige pand voldoet niet meer aan de hedendaagse eisen en daardoor ziet HealthCity zich genoodzaakt de huur op te zeggen en te stoppen met de exploitatie op deze locatie. Maar niet voor lang. In tegenstelling tot het huidige pand zijn het parkeerterrein en enkele omliggende stukken grond wel eigendom van HealthCity. Zij zijn voornemens daar een nieuw multifunctioneel sportcomplex met ondergrondse parkeerplaatsen te realiseren.

'Op dit moment worden er gesprekken gevoerd met overheden om een luxe state of the art wellnesscomplex neer te zetten - waarmee we mikken op een hoger marktsegment - dat in alle gemakken en luxe zal voorzien en op alle gebieden duurzaam kan worden geëxploiteerd. We zijn ervan overtuigd dat hier nog steeds een markt voor is en zullen dan ook voor een 'wauw effect' gaan zorgen', aldus Tom Moos. Op grote schaal zal energie opgewekt worden met zonnepanelen en zal er gebruik worden gemaakt van warmtepompen. Ook zal veel aandacht worden gegeven aan de wijze waarop het complex verbonden is met het stedelijk weefsel van Amstelveen. Zo worden bezoekers ontvangen op een groot terras aan de zuidkant van het gebouw waar zich naast de hoofdingang ook de buitenruimtes van de horecagelegenheid en de kinderopvang bevinden. Het is de bedoeling dat de verblijfskwaliteit een substantiële bijdrage zal leveren aan de leefomgeving van dit deel van de stad.

Naast een ruime fitnessruimte komt er grotere wellness- en saunaruimte, een zwembad, horecagelegenheid en diverse ruimtes voor onder andere yoga, boxing en cycling in het nieuwe complex. Het nieuwe HealthCity hoopt binnenkort te kunnen starten met de realisatie van dit project.