AMSTELVEEN - Vanaf januari dit jaar begeleidt Frouwke van Leeuwen vanuit AmstelveenSport de talenten op Amstelveense scholen. Iedere leerling die veelbelovend is in sport krijgt de ruimte om zijn of haar talent optimaal te ontwikkelen.

Topsportvriendelijke scholen
Het samenwerkingsconvenant tussen de Amstelveense VO-scholen en AmstelveenSport om talenten te begeleiden werd in 2014 gesloten: afgesproken is dat de scholen topsportvriendelijk zijn en één talentbeleid volgen. Door hetzelfde beleid te voeren, maakt het voor talentvolle leerlingen niet uit welke school voor voortgezet onderwijs wordt gekozen. Frouwke van Leeuwen was destijds, als afdelingsleider VWO van het Keizer Karel College, één van de ondertekenaars van het convenant. Bijna 10 jaar later neemt ze de rol van talentbegeleider vanuit AmstelveenSport op zich. Frouwke neemt het stokje over van Ron Berteling, die eind vorig jaar na zeven jaar afscheid nam als talentbegeleider.

Frouwke van Leeuwen: “De afgelopen jaren heb ik als afdelingsleider VWO bovenbouw op het KKC veel met Ron mogen samenwerken, we kennen elkaar goed en denken hetzelfde als het gaat om het begeleiden van talenten. Met veel plezier ga ik aan de slag om de door hem uitgezette lijn voort te zetten en verder uit te bouwen.” Vanuit AmstelveenSport zorgt de talentbegeleider voor de intakes en begeleiding van de talenten, houdt overleg met de scholen, trainer/coach, ouders en brengt advies uit naar de school en is de talentbegeleider tussenpersoon in de contacten met leerplichtambtenaren.

Sporten mag, school moet
Voor leerlingen die ingeschreven staan als talent blijven schoolprestaties ook belangrijk. Samen met de school wordt naar de ideale balans gezocht tussen school en sport. Er is veel mogelijk door positief te zijn, goed te plannen en te communiceren met docent, mentor maar ook met de talentbegeleider zowel als het goed gaat, maar ook als het iets minder gaat. Dit vraagt verantwoordelijkheid van de talenten zelf en support van de ouders. Als talentbegeleider ondersteunt Frouwke de talenten hierin en coacht ze de ouders. Als moeder van drie top sportende zonen weet ze uit eigen ervaring maar al te goed wat er nodig is. Volgens Frouwke zie je vaak dat talenten die het goed doen op school het ook vaak beter doen in hun sport. “Frouwke is een waardig opvolger van Ron, met haar brede kennis is ze in staat talenten optimaal te begeleiden", geeft Heleen van Ketwich Verschuur, directeur AmstelveenSport aan.

Amstelveen Sportgala
Amstelveen is rijk aan talenten, getuige het Amstelveen Sportgala waar naast kampioenen ook talloze talenten worden gehuldigd. Momenteel staan meer dan 150 leerlingen geregistreerd als talent en die zijn verspreid over alle denkbare disciplines, ook buiten de sport. Ben je ergens goed in, schroom niet en schrijf je in voor het talentbegeleidingsprogramma. Tijdens het intake gesprek bespreek je met Frouwke wat er voor jouw situatie nodig is om het beste uit jezelf te halen.

Mail of bel naar talent@amstelveensport.nl of 088-8585104.