AMSTELVEEN - Wethouder Economische Zaken en juryvoorzitter Adam Elzakalai reikte de overall-prijs uit tijdens de Grande Finale waar een groot deel van het Amstelveense bedrijfsleven afgelopen vrijdag 18 november aanwezig was.


Adam Elzakalai: "Met de 'Ondernemer van het Jaar' verkiezing wil Amstelveen bijdragen aan een ondernemend en vernieuwend ondernemersklimaat. Het doel is om ondernemingen te stimuleren zich te presenteren en aan te zetten tot een duurzame, innovatieve en creatieve invulling van het ondernemerschap. De focus ligt daarbij op de MKB-ondernemers. Met deze verkiezing laten we ook de trots en waardering blijken voor de meer dan 12.000 Amstelveense bedrijven, ondernemers en hun werknemers en ze bedanken voor hun inzet. En we kunnen laten zien wat een mooie ondernemers er zijn in Amstelveen. De kwaliteit van de

31 kandidaten

was hoog en het was lastig om hier 12 genomineerden uit te kiezen. We hebben geweldige winnaars in de verschillende categorieën en één overall winnaar, een echte Amstelveense 'parel'.

Co van der Horst Ondernemer van het Jaar en winnaar categorie MKB Groot

Co van der Horst, al jaren hofleverancier, is niet alleen Ondernemer van het Jaar geworden maar ook de winnaar in de categorie MKB vanaf 50 werknemers. De eigenaren Stephan en Edwin van der Horst en hun medewerkers zijn super trots en heel erg blij. Het bedrijf is met 250 exclusieve merken onder één dak, uniek voor Europa. In bijna 120 jaar heeft dit familiebedrijf de switch gemaakt van verkoop van interieurtextiel naar een bedrijf met verschillende divisies: Boutique Concept Store, contracting voor externe architecten, twee Flagship stores op de Zuidas en de ontzorging van ontwikkelaars en makelaars. De volle breedte van de high-end interieurmarkt wordt bediend. De interieurarchitecten en partners van Co van der Horst zijn verantwoordelijk voor de realisatie van prachtige en exclusieve interieurs wereldwijd. De altijd bescheiden maar klantgerichte ondernemers-broers (vierde generatie Van der Horst) weten als geen ander het toonaangevende bedrijf in Nederland op het gebied van interieurdesign te leiden.

Stephan van der Horst:

"2022 is voor ons met recht een spectaculair jaar te noemen, met onder meer de opening van de Molteni&C flagship store in de sky lounge van gebouw Valley aan de Zuidas en natuurlijk deze bijzondere award. Maar wat ons echt aan het hart gaat, is het vertrouwen dat onze opdrachtgevers hebben in onze werkwijze en ons merkenportfolio. Het proces van ontwerp naar uitvoering blijft magisch en onze voornaamste 'raison d'être'. Mijn broer en ik zijn ongelooflijk trots op de collega's waar we dagelijks mee werken om dit te realiseren en dragen deze award dan ook op aan het hele Co van der Horst-team!"

Belangrijke partners van de verkiezing

De verkiezing is een initiatief van gemeente Amstelveen en de Ondernemersvereniging Amstelveen. Darshan Sloot, directeur van de OA: "Samen met een keur aan partners/sponsors als Rabobank Amstel & Vecht, KPMG, Loogman Groep, Van Poelgeest, AmstelveenZ, INTO business Amstelland, AVB Language Group, Buro Acting is deze editie tot stand gekomen en zijn prachtige prijzenpakketten samengesteld. Maar ook dankzij alle inzet en bijdragen van lokale leveranciers en sponsors kunnen wij weer terugkijken op een zeer geslaagde verkiezing."