OUDERKERK AAN DE AMSTEL - De provincie Noord-Holland richt de bushalte langs de Burgemeester Stramanweg (N522) bij Ouderkerk aan de Amstel opnieuw in.


Vanaf 3 november 2023 worden hiervoor de fietsenrekken aan de kant van de kruising N522/Jacob van Ruisdaelweg vervangen. Busreizigers die hun fiets bij de bushalte Ouderkerk-Oost willen stallen kunnen dan gebruik maken van de nieuw geplaatste of tijdelijke fietsenrekken bij de halte.

Sinds 9 oktober breidt de provincie Noord-Holland de fietsenrekken bij de bushalte Ouderkerk-Oost uit. Het eerste deel van de werkzaamheden betrof het vervangen van de rekken aan de kant van de begroeiing. Naast deze werkzaamheden is ook het voetpad bij de bushalte breder en langer gemaakt en is er een voetpad vanaf de bushalte naar de Koningin Wilhelminalaan aangelegd. Vanaf 3 november is het eerste deel gereed en kunnen busreizigers gebruik maken van het nieuwe voetpad en de nieuw geplaatste fietsrekken.

Fietsen buiten de bouwhekken plaatsen

Na de afronding van de eerste fase, start de aannemer met het vervangen van de bestaande fietsenrekken aan de kant van de kruising N522/Jacob van Ruisdaelweg. Vanaf 3 november wordt dit deel afgezet met bouwhekken. Fietsen die dan nog binnen de bouwhekken staan, worden verwijderd. Fietsers kunnen hun fiets in de nieuwe of tijdelijke fietsenrekkenplaatsen. De borden ter plaatse geven aan waar wel of niet gestald kan worden. Naar verwachting zijn de werkzaamheden op 4 december afgerond en worden alle nieuwe fietsenrekken in gebruik genomen.

Herinrichting bushalte

De provincie Noord-Holland, gemeente Ouder-Amstel en de Vervoerregio richten de bushalte langs de Burgemeester Stramanweg (N522) bij Ouderkerk aan de Amstel opnieuw in. Hiermee willen zij de in- en uitstapplekken bij bushalte beter en veiliger bereikbaar maken. Zo wordt het aantal fietsenrekken uitgebreid van 300 naar 600 en wordt de bushalte breder en langer. Ook komt er een voetpad vanaf de bushalte naar de Koningin Wilhelminalaan en nieuwe verlichting. De werkzaamheden voor de herinrichting van de bushalte Ouderkerk Oost zijn op 9 oktober 2023 begonnen en duren tot 4 december 2023.

Meer informatie

De werkzaamheden zijn te volgen via www.noord-holland.nl/bushalteOuderkerk of de regionale Facebookpagina. (Vaar)weggebruikers en omwonenden met vragen kunnen contact opnemen met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland via 0800-0200 600 (gratis) of per mail.

Fiets weg? Neem dan telefonisch contact op met de gemeente Ouder-Amstel via 020-496 21 21 of stuur een mail.