OUDERKERK AAN DE AMSTEL - De Brug Ouderkerk over de Amstel tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel is in 1 week vrijwel geheel verwijderd.


De brugdelen boven water zijn vanaf 1 augustus deel voor deel afgebroken. Vanaf 8 augustus wordt het deel onder water verwijderd. Dit zorgt ervoor dat ook in de week van 8 augustus de Amstel ter hoogte van Ouderkerk aan de Amstel nog gestremd is voor het vaarverkeer.

De Brug Ouderkerk wordt vervangen door 2 nieuwe bruggen. Sinds 23 juli kan het wegverkeer over de nieuwe noordelijke brug rijden. Op 25 juli is de aannemer gestart met het verwijderen van de brug die uit 1935 stamt. Inmiddels zijn het talud, de landhoofden, de oude val en het brugwachtershuisje verwijderd. In de week van 8 augustus werkt de aannemer in de Amstel om resten van de voormalige Brug Ouderkerk te verwijderen. Van 8 tot en met 12 augustus is de Amstel daarom ter hoogte van Ouderkerk aan de Amstel volledig gestremd. Vanaf 13 augustus start de aannemer met de bouw van de nieuwe zuidelijke brug. Voor de scheepvaart gelden dan beperkte doorvaartmogelijkheden.

Brug Ouderkerk

De werkzaamheden maken deel uit van de vernieuwing van de Brug Ouderkerk. De provincie Noord-Holland vernieuwt de brug over de Amstel in de N522 tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel en vervangt deze door 2 nieuwe bruggen. De noordelijke brug krijgt een rijstrook voor verkeer richting Amstelveen, de zuidelijke brug krijgt een rijstrook voor het verkeer naar Amsterdam en een rijstrook voor afslaand verkeer naar het Hoger Einde-Noord. Tegelijkertijd met het werk aan de brug vinden er aanpassingen plaats aan de aansluitende wegen en fietspaden. Hierdoor verbetert de verkeersveiligheid rondom de brug en stroomt het verkeer op de provinciale weg beter door.

De vernieuwing van de Brug Ouderkerk is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Holland met de gemeenten Amstelveen en Ouder-Amstel en de Vervoerregio Amsterdam. De werkzaamheden worden door de aannemer Bouwcombinatie brug Ouderkerk uitgevoerd en zijn halverwege 2023 afgerond.