AMSTELVEEN - Op 15 juli 2023 is de nieuwe Brug Ouderkerk tussen de gemeenten Amstelveen en Ouder-Amstel officieel geopend.


Met de opening is de voormalige Brug Ouderkerk over de Amstel vervangen door in totaal 2 nieuwe bruggen. Om de verkeerssituatie rondom de brug te verbeteren, heeft de provincie Noord-Holland ook de aansluitende kruisingen aangepast en fiets- en voetpaden verbreed. Fietsers en voetgangers kunnen nu via de aanleg van 2 onderdoorgangen veilig de drukke N522 oversteken.

Gedeputeerde Mobiliteit en Bereikbaarheid Jeroen Olthof: “De provincie Noord-Holland heeft het noodzakelijk vervangen van Brug Ouderkerk gecombineerd met de wens om het verkeer rondom de brug slim, schoon en veilig te laten reizen. Ik kijk met trots naar de verbeterde verkeerssituatie van de kruisingen, de fiets- en voetpaden en de scheepvaart. Na jaren van voorbereiding en werkzaamheden, ben ik blij dat de omgeving nu gebruik kan maken van deze nieuwe brug.”

Vervanging Brug Ouderkerk

De voormalige (enkele) brug is de afgelopen jaren vervangen door 2 nieuwe bruggen. Hierdoor is er meer ruimte gekomen voor fietsers, voetgangers en afslaand autoverkeer. De nieuwe brug is verhoogd, zodat meer schepen onder de brug door kunnen varen en de brug minder vaak open hoeft. Ook is de brug aangesloten op de centrale bediening in Heerhugowaard, zodat er beter zicht is op de scheepvaart en de openingen efficiënter kunnen plaatsvinden. Tegelijkertijd met de werkzaamheden aan de brug, is ook de verkeerssituatie verbeterd door de aanleg van nieuwe kruisingen, fiets- en voetpaden en 2 onderdoorgangen. De 2 nieuwe onderdoorgangen zorgen ervoor dat fietsers en voetgangers een veilige oversteek onder de drukke provinciale weg kunnen maken. Dit is goed voor de doorstroming en maakt het aantrekkelijk om rondom de brug te lopen en te fietsen.

Opening 15 juli 2023

Gedeputeerde Jeroen Olthof van de provincie Noord-Holland, wethouder Herbert Raat (gemeente Amstelveen), wethouder Paulette Koek-Baks (gemeente Ouder-Amstel), Marja Ruigrok (vice-voorzitter dagelijks bestuur Vervoerregio Amsterdam) en Sander Lodder (directeur Van Hattum en Blankevoort namens aannemerscombinatie BOK) verrichtten op 15 juli de officiële openingshandeling. Via een watershow werd de eerste vlag in de vlaggenmast van Brug Ouderkerk gehesen.

De komende periode voert de aannemer nog enkele restwerkzaamheden uit rondom de Brug Ouderkerk. Ook plant de aannemer dit najaar nog bomen en struiken.

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)-weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis) of per mail servicepunt@noord-holland.nl.