AMSTELVEEN - Op woensdag 4 oktober start bij Mantelzorg & Meer een cursus voor mensen die rouwen om het verlies van hun dierbare voor wie zij langere tijd hebben gezorgd.

Opnieuw inhoud geven aan je leven na het overlijden van een naaste valt niet mee en zeker niet na een lange periode van zorg. De cursus ‘Rouwmantel’ maakt mantelzorgers bewust van wat het zorgen met ze heeft gedaan en kan ook helpen om het rouwproces beter te begrijpen.

Inhoud van de cursus: In de cursus halen deelnemers samen mooie – en minder mooie – herinneringen op en krijgen ze de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen. De cursus geeft informatie en is gericht op het doorbreken van isolement en het verminderen van gevoelens van eenzaamheid en zinloosheid. Daarnaast (her)ontdekken en vergroten deelnemers hun eigen kracht en regie.

Data en locatie: De cursus bestaat uit 8 woensdagochtenden op 4,11,25 oktober en 1,8,15,22 en 29 november van 10.00 – 12.00 uur.
De cursus wordt gegeven in het kantoor van Mantelzorg & Meer, Dr. Willem Dreesweg 2, Amstelveen (2e etage). Naast een ervaren rouwtherapeut is er een medewerker van Mantelzorg & Meer aanwezig.

De cursus is voor ex-mantelzorgers die wonen in de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Uithoorn en in Ouderkerk aan de Amstel.

Meer informatie opvragen en aanmelden kan via de website mantelzorgenmeer.nl, info@mantelzorgenmeer.nl of 020-512725.