OUDERKERK AAN DE AMSTEL - Brug Ouderkerk raakte 2 mei 2024 in storing. De storing aan de brug over de Amstel tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel is inmiddels verholpen.


De brug liep tijdens het openen vast. Door aanpassingen aan de brug en het opnieuw inregelen van de sensoren in de brug kan Brug Ouderkerk weer bediend worden en kan al het verkeer er weer gebruik van maken.

De Brug Ouderkerk raakte op 2 mei in storing. Toen inspecteurs de oorzaak onderzochten, kwamen ze er achter dat de brug vastliep tijdens het openen. De directe oorzaak is een hulpwerk dat was aangebracht aan de brugconstructie. Dit is uitgevoerd tijdens de eerdere herstelmaatregelen aan de brug. Bij de hogere temperatuur op 2 mei bleek dit hulpstuk onverwacht te klemmen. Om het klemmen op te lossen, zijn er aanpassingen gedaan in de kelder van de Brug Ouderkerk. Na verdere onderzoeken en inspecties op eventuele schade door het klemmen en het uitgebreid testen van de brug, kon deze op 3 mei weer in gebruik genomen worden.

Eerdere herstelwerkzaamheden

Van januari tot en met maart 2024 heeft aannemer BOK herstelwerkzaamheden aan de Brug Ouderkerk uitgevoerd. Bij deze werkzaamheden zijn er verbindingen in het draaimechanisme van de noordelijke brug gerepareerd en verstevigd, waardoor de brug weer bediend kan worden en al het verkeer weer gebruik kan maken van de brug.

Een deel van de herstelwerkzaamheden kon niet in dezelfde periode uitgevoerd worden, omdat er meer voorbereidingstijd nodig was. Brug Ouderkerk kan nu goed en veilig gebruikt worden. Daarom worden deze werkzaamheden na het vaarseizoen van 2024 ingepland.

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)-weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis) of per mail servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen via www.noord-holland.nl/brugouderkerk of de regionale facebookpagina @AmstellandMeerlanden.