AMSTELVEEN - Het Amstelveense bedrijf RobotWise van de Amstelveense ondernemer van het jaar 2019 in de categorie startup, Tamar Neter, maakt onderdeel uit van de Nederlandse startup en scale-up missie naar de Consumer Electronic Show (CES) in Las Vegas. CES is het meest prestigieuze technologie-evenement van de wereld met gewoonlijk meer dan 170.000 bezoekers uit zo'n 160 landen. CES vindt dit jaar plaats van 5-8 januari 2023.

RobotWise helpt kinderen, studenten, docenten en zakelijke professionals persoonlijke talenten en interpersoonlijke relaties te ontwikkelen, door een verbinding te creëren tussen technische en zachte vaardigheden via games waarbij deelnemers worden aangemoedigd om samen te werken om robots te helpen taken te volbrengen. In de games worden veel verschillende vaardigheden gebruikt, waaronder creativiteit en probleemoplossend vermogen. Ook worden programmeer skills gekoppeld aan de ontwikkeling van sociale vaardigheden. RobotWise maakt zo de nieuwe technologie toepasbaar voor jong & oud door hands-on aan de slag te gaan met sociale robots. Inmiddels hebben meer dan 100 scholen en 50 bedrijven gebruikgemaakt van de interactieve trainingsprogramma's van RobotWise. Bedrijven zijn onder andere Rabobank, Tembo Group, Visma Connect en de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

Onderneemster van het jaar 2019
RobotWise is opgericht door de Amstelveense onderneemster Tamar Neter, die door haar werk voor de startup in 2019 werd uitgeroepen tot 'ondernemer van het jaar van Amstelveen, categorie startup'. "Door te leren door te spelen en sociale robots te programmeren laten we volwassenen zich weer kind voelen en stellen we jong en oud in staat om authentiek gedrag te tonen en hun verborgen talenten te ontdekken", zegt ze. "Nieuwe dingen proberen staat centraal bij succes in het leven. Je moet fouten durven maken met een glimlach. Dat is de beste manier om vaardigheden te blijven ontwikkelen. We kijken ernaar uit om onze gamified lessen en sociale robots te laten zien aan de wereld op CES."

Economische meerwaarde
Naast RobotWise gaan er 69 andere Nederlandse innovatieve groeibedrijven mee naar CES. Het wordt de zevende keer dat Nederland deelneemt aan CES. De afgelopen zes jaar hebben meer dan 250 Nederlandse bedrijven CES bezocht in het kader van de Nederlandse missie. Voor velen van hen betekende CES een doorbraak. Die bedrijven hebben sinds hun deelname naar schatting bijna 10.000 hoogwaardige banen gegenereerd.