AMSTELVEEN - Wil je alles weten over de GGD coronatest in Almstelveen? Dan is het niet heel lastig om voldoende informatie te verkrijgen. Echter blijf je dan wel nog met het probleem dat er vaak lange lappen tekst staan. Je wilt het liefste zo kort en bondig mogelijk weten waar je aan toe bent, zodat je ook een afspraak kunt gaan maken. Doordat iedereen als eerste bij de GGD gaat kijken bij klachten is onderstaande informatie van belang. Want wat moet je nou precies weten en hoe zorg je dat de afspraak gemaakt wordt? Onderstaande informatie legt het voor jou uit.

De GGD coronatest in Amstelveen geeft antwoord
De GGD coronatest in Amstelveen is de test waar iedereen naartoe gaat bij de eerste klachten die kunnen duiden op het coronavirus. Je wilt weten of er een besmetting heeft plaatsgevonden en tegelijkertijd wil je anderen ook niet onnodig gaan besmetten. Zodra jouw klachten net iets anders zijn dan een gewone verkoudheid is het bijvoorbeeld al aan te raden om hier onderzoek naar te laten doen. Doordat de test eenvoudig af te nemen is, ben je er ook binnen een aantal minuten weer vanaf. Daarnaast komt de uitslag sneller dan wanneer je testen bij het ziekenhuis uit gaat laten voeren.

De afspraak inplannen

Je kunt eenvoudig een afspraak maken voor de GGD coronatest in Amstelveen. Hiervoor hoef je namelijk alleen maar naar de website van de GGD te gaan. Hier word je doorgestuurd naar de pagina waar de afspraak ingepland kan worden. Door in te loggen met jouw DigiD hoef je geen verdere gegevens in te vullen en kun je aangeven welke klachten je ervaart. Het systeem bekijkt dan wat de beste mogelijkheid is om je te laten testen en op welke locatie in de omgeving je terecht kunt. Nadat je de bevestigingsmail binnen hebt, kun je afwachten tot de dag daar is. In de tussentijd blijf je thuis.

De testdag zelf
Mocht je er echt niet uitkomen, dan kun je ook bellen voor de GGD coronatest in Amstelveen. Een medewerker helpt jou dan op weg. Op de dag zelf ga je naar de testlocatie en wordt de test bij je afgenomen. Het is dan belangrijk dat je gelijk daarna weer naar huis gaat en wederom thuisblijft totdat je de uitslag in handen hebt. Bij een positieve test moet je in quarantaine en wordt er een bron- en contactonderzoek gestart. Bij een negatieve test kun je zonder klachten gewoon weer naar buiten.