OUDERKERK AAN DE AMSTEL - De provincie Noord-Holland voert werkzaamheden uit rondom de Brug Ouderkerk. Vanwege het werk is de N522 tussen Amsterdam Zuidoost en Amstelveen ter hoogte van Ouderkerk aan de Amstel afgesloten voor gemotoriseerd verkeer van woensdagavond 7 juni tot maandagochtend 12 juni 2023.


Tijdens de werkzaamheden wordt doorgaand verkeer via de A2 en A9 omgeleid.

omleidingskaart tijdens afsluiting N522

Omleidingskaart met omleidingsroute fietsers (groen) en afsluitingen autoverkeer (rood)

Stremming Amstel

Sinds half mei tot 20 juni wordt de Brug Ouderkerk niet bediend en is er geen doorvaart mogelijk voor schepen hoger dan 2,90 meter. Vanwege de plaatsing van een pontonbrug in de Amstel, is de Amstel ter hoogte van de Brug Ouderkerk gestremd van vrijdag 9 juni (20.00 uur) tot en met maandag 12 juni (05.00 uur) voor al het scheepvaartverkeer.

Nieuwe Brug Ouderkerk

Vanaf 12 juni (6.00 uur) kan al het verkeer op de N522 tussen Amstelveen en Amsterdam Zuidoost gebruik maken van de nieuwe Brug Ouderkerk. De aannemer werkt tussen 12 en 30 juni dan alleen nog aan een aantal aansluitende wegen rondom de Brug Ouderkerk. In het najaar wordt het gebied rondom de brug voorzien van bomen en beplanting.

De vernieuwing van de Brug Ouderkerk is een samenwerkingsverband tussen de provincie Noord-Holland, de gemeenten Amstelveen en Ouder-Amstel en de Vervoerregio Amsterdam. De werkzaamheden worden door de aannemer Bouwcombinatie Brug Ouderkerk (BOK) uitgevoerd.

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)-weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis) of per mail servicepunt@noord-holland.nl. Alle up-to-date informatie over de voortgang en uitvoering van de werkzaamheden is te vinden in de bouwapp van de aannemer: N522 BOK. De werkzaamheden zijn ook te volgen via de pagina van Brug Ouderkerk of de regionale facebookpagina @AmstellandMeerlanden.