AMSTELVEEN - De voorjaarsvakantie komt er aan! AmstelveenSport organiseert ook deze vakantie weer een aantal leuke sportieve activiteiten voor de Amstelveense jeugd. Voor peuters en kleuters, maar ook voor grotere kinderen en tieners. Zowel binnen als buiten.


Carnaval discozwemmen

In zwembad De Meerkamp begint de vakantie al op vrijdagavond 24 februari: van 19:00 tot 21:00 is er carnaval discozwemmen. Een DJ zorgt voor lekkere muziek en met gekleurde lampen en speciale lichteffecten wordt het zwembad omgetoverd tot een flitsend, swingend carnaval zwem-en dansparadijs. Zwemmen wordt zo nog leuker. Iedereen tot 12 jaar is van harte welkom; begin de vakantie swingend en zingend met je vrienden. Supergezellig en ook nog eens sportief.

Het zwembad is van zaterdag 25 februari tot en met zondag 5 maart 2023 geopend volgens het vakantierooster en kan er extra veel recreatie en banen gezwommen worden. De Jungle stormbaan ligt klaar in het wedstrijdbad voor iedereen met een zwemdiploma. Vanwege zwemles zijn in de vakantie 's ochtends vroeg vijf van de zes banen beschikbaar voor het banenzwemmen. Bekijk het vakantierooster op de website: www.meerkamp.nl

Watervoetbal

Donderdag 2 maart van 13:00 tot 16:00 uur kan iedereen met minimaal een zwemdiploma A meedoen met watervoetbal in het wedstrijdbad van zwembad De Meerkamp. Watervoetbal is een vrij nieuwe sport, waarbij wordt gespeeld in een zwembad met een klein laagje water van circa vijftien centimeter. De bal is een stuk groter dan bij normaal voetbal.

De Beweegbus komt naar je toe

In de voorjaarsvakantie staat de Beweegbus telkens tussen 14:00 en 15:00 uur in een andere wijk. Kinderen kunnen met het materiaal uit de Beweegbus lekker buiten spelen; van alles is mogelijk. Iedereen van 4 tot en met 12 jaar is welkom en kan gratis meedoen. Beweegbus locaties zijn: maandag 27 februari Speelveld Hortensialaan, woensdag 1 maart Speelveld Praam (Waardhuizen), donderdag 2 maart Speelveld Jane Addamslaan (Grote wielen) en vrijdag 3 maart Schoolplein Kindercampus King.

Amstelveen Schoolvolleybaltoernooi

In samenwerking met volleybalvereniging AMVJ-Martinus organiseert AmstelveenSport dit jaar voor het eerst het Amstelveen Schoolvolleybaltoernooi. Jongens en meisjes uit de groepen 3 t/m 8 van alle Amstelveense basisscholen gaan op woensdag 1 maart met elkaar deze sportieve strijd aan in de Nieuwe Bankrashal. Er wordt bij alle categorieën gemengd gespeeld met 4 tegen 4.

Luchtkussen- en Peuterfestival

In de kerstvakantie waren het luchtkussen- en peuterfestival een groot succes, daarom organiseert AmstelveenSport ze beide ook weer in de voorjaarsvakantie. Nog groter, nog leuker. Op dinsdag 28 februari is van 12:30 tot 16:00 uur het Luchtkussenfestival in de Ben Goudsmithal, voor alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Vrijdag 3 maart is het Peuterfestival van 9:30 tot 12:30 uur. Dit keer niet alleen in de Beweegbox maar ook in de Turnhal, zodat er nog meer peuters mee kunnen doen. Met als special act: Peppa Pig.