AMSTELVEEN - De duizendste bezoeker aan het Financieel Café in Buurtkamer Keizer Karelpark werd gisteravond feestelijk verwelkomd met bloemen en een aantal ‘nuttige’ cadeautjes. Het is een mijlpaal in het bestaan van dit Financieel Café sinds de oprichting in juni 2021.

Dat de belangstelling zo groot is, heeft mede te maken met het tijdstip van het wekelijkse spreekuur: van 17.00 tot 19.00 uur. Zeker voor mensen die werken is dat een aantrekkelijk moment. In Amstelveen zijn drie Financieel Cafés die allen voorzien in een grote behoefte.

Als pluspunten noemen bezoekers onder meer: ‘Het spreekuur is anoniem en je wordt direct geholpen’ en ‘Ik begrijp niet alle brieven van de overheid en dat geeft me stress. Als ik bij het Financieel Café ben geweest is alles me weer duidelijk. Dan heb ik weer rust.’

Wethouder Marijn van Ballegooijen omschreef het werk van de Financiële Cafés al eerder als een ‘belangrijke voorziening die bewezen heeft een onmisbare ondersteuning te zijn voor de inwoners van de gemeente’. Het Financieel Café is een initiatief van Humanitas Amstelland en Participe Amstelland.

Iedereen is welkom voor gratis ondersteuning bij vragen over geld- en/of administratieve zaken. Er worden geen gegevens vastgelegd en er wordt direct geholpen door onafhankelijke en deskundige vrijwilligers. Ook in Aalsmeer en Duivendrecht zijn Financieel Cafés gevestigd.