HOOFDDORP - In een lopend onderzoek naar ondermijnende criminaliteit van politie Haarlemmermeer en Team Financiële Recherche van de eenheid Noord-Holland zijn tijdens een actiedag op dinsdag 9 april twee personen aangehouden in Amstelveen. Het gaat om een 49-jarige man en een 50-jarige vrouw uit Amstelveen. Ook vonden doorzoekingen plaats in een woning en twee bedrijfspanden. Hierbij zijn naast twintig voertuigen, contant geld en administratie ook waardevolle goederen als horloges, sierraden, merkkleding en –tassen inbeslaggenomen.


Aanleiding van het onderzoek van Team Financiële Recherche was een integrale controle in 2021 van politie Haarlemmermeer. Na intensief onderzoek vond op dinsdag 9 april een actiedag plaats. Zo werden in twee bedrijfspanden aan de Smaragdlaan en de Parellaan in Hoofddorp doorzoekingen verricht. Dit gebeurde in samenwerking met onder andere het basisteam Haarlemmermeer, speurhondengeleiders en Team Doorzoekingen. Bij de doorzoekingen werden naast 20 voertuigen een flinke hoeveelheid waardevolle goederen in beslag genomen voor nader onderzoek.

Verdachten
De 49-jarige man en 50-jarige vrouw uit Amstelveen zitten op dit moment vast. Zij zullen op vrijdag 12 april worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het onderzoek van Team Financiële Recherche wordt voortgezet.

Ondermijning
Bij het uitvoeren van illegale activiteiten - zoals drugshandel en witwassen van fout geld - maken criminelen gebruik van de bovenwereld. Legale diensten en voorzieningen zoals transport, opslag, financiën en communicatiemiddelen worden ingezet voor het uitvoeren van criminaliteit. Een vermenging tussen onderwereld en bovenwereld. Ondermijning tast onze maatschappij aan en brengt de veiligheid van de samenleving in gevaar.

Help mee en meld!
Iedereen kan te maken krijgen met ondermijnende criminaliteit. Zie, hoor of ruik je onraad? Meld het bij de politie! Bel 112 als elke seconde telt en 0900-8844 bij geen spoed, wél politie. Melden kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem, bel hiervoor tel 0800 -7000.