AMSTELVEEN - De politie heeft vannacht op het Stadsplein in Amstelveen een dief achtervolgd die een scooter had gestolen. Een oplettende getuige zag het schouwspel gebeuren en besloot de agenten te helpen bij de aanhouding, maar de heldendaad liep voor de man niet helemaal goed af.


Agenten zagen tijdens het avondeten op camerabeelden een jongen die bezig was met het stelen van het voertuig. Tijdens het naar buiten haasten om de dief aan te houden, had de verdachte de scooter al gestart en was weggereden in de richting van het Stadsplein.

Bij de vluchtpoging viel de jongen van de scooter en probeerde te voet de politie nog te snel af te zijn. Door een heldhaftig optreden van een ooggetuige kon de verdachte alsnog worden aangehouden. De omstander werd daarbij wel geraakt door een politieauto en moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. Het slachtoffer heeft licht letsel opgelopen, aldus de politie op Facebook.

De jongen die is aangehouden, zit op dit moment vast. Er wordt onderzocht of hij kan worden gelinkt aan meerdere scooterdiefstallen.