AMSTELVEEN - In de nacht van maandag 1 op dinsdag 2 juni 2020 brandt rond middernacht een gestolen bus volledig uit op een parkeerplaats aan de Sportplaan in Amstelveen. De recherche gaat uit van het scenario dat het voertuig, een witte Mercedes Sprinter, bewust is aangestoken. De bus stond namelijk vol met vaten met chemisch drugsafval.


Het dumpen van drugsafval is extreem schadelijk voor mens en milieu. Gelukkig waren de hulpverleners snel ter plaatste en is er niemand gewond geraakt bij de brand. De exacte inhoud van de vaten wordt nog onderzocht, maar het moge duidelijk zijn dat de combinatie van een grote hoeveelheid chemisch drugsafval en vuur levensgevaarlijk is. Het rechercheteam wil dan ook graag weten wie hiervoor verantwoordelijk is en roept hierbij de hulp in van het publiek.

Getuigenoproep
Zijn er mensen die die nacht rond 24.00 uur in de omgeving van de Sportlaan iets opvallends hebben gezien of gehoord? Of heeft iemand zelfs misschien gezien wanneer de bus op de parkeerplaats is neergezet en/of in de brand is gestoken? Neem dan contact met ons op. Dat geldt ook voor de mensen die wij diezelfde nacht reeds als getuige hebben gesproken. We komen graag opnieuw met hen in contact. Dat kan via het tipformulier op politie.nl of telefonisch via 0900-8844. Anoniem kunt u melding doen via 0800-7000. Wellicht zijn er mensen die deze bus afgelopen periode ergens hebben zien rijden of zien staan. Ook eventuele camerabeelden, bijvoorbeeld van geparkeerde auto’s in de buurt, ontvangen we graag. Deze beelden kunt u eventueel uploaden via onderstaand tipformulier.