AMSTELVEEN - Op dinsdag 15 december is er een brandstichting geweest in een school op de Startbaan in Amstelveen. De politie doet onderzoek en komt graag in contact met getuigen.

Rond 15:30 uur ontstond er brand in een prullenbak in een toiletruimte in de school. De brand is door personeelsleden van de school gelukkig snel geblust, maar er was veel rookontwikkeling. Het hele schoolgebouw is ontruimd en de 200 aanwezige leerlingen zijn naar huis gestuurd. Twee personen zijn ter plekke voor rookinhalatie behandeld door een ambulance. Vermoedelijk heeft vuurwerk de brand veroorzaakt.

Getuigen gezocht
Basisteam Amstelveen doet onderzoek naar dit incident en wil graag weten wat er precies is gebeurd. Graag komen zij in contact met getuigen en/of betrokkenen. Heb je iets gezien of gehoord, of beschik je over beelden? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijf je liever anoniem, dan kun je bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0900-7000. Getuigen kunnen ook gebruik maken van het tipformulier en daarop beeldmateriaal uploaden.