AMSTELVEEN - Zaterdagochtend 9 mei 2020 werd op de Dr. Willem Dreesweg in Amstelveen een 77-jarige vrouw door een nog onbekende man beroofd. Hierbij trok en stal de straatrover een hanger met een grote emotionele waarde van de nek van het slachtoffer. De politie is op zoek naar mensen die mogelijk meer weten over dit incident, de verdachte en/of de gestolen hanger.


Het slachtoffer liep die ochtend rond 11.45 uur met haar rollator op de Dr. Willem Dreesweg ter hoogte van zorgcentrum. In een flits zag ze hoe iemand opeens links naast haar kwam fietsen. Deze man greep direct naar de ketting van het slachtoffer en trok toen hard. Vervolgens fietste de man meteen door. Hij reed richting de Eindhoeve. Het slachtoffer voelde aan haar nek en merkte dat de hanger van haar ketting was gerukt. Ondanks het feit dat de man hard aan de ketting trok, viel het slachtoffer door haar rollator niet op de grond en raakte gelukkig ook niet gewond. Dit neemt uiteraard niet weg dat het slachtoffer ontzettend geschrokken is.

Signalement verdachte

Omdat alles heel snel gebeurde, heeft het slachtoffer de straatrover niet goed kunnen zien. Toch is het gelukt een summier signalement van een verdachte te geven. Het gaat om een:

- Man;
- Tussen de 20 en 25 jaar oud;
- Tussen de 1.70 en 1.75 meter lang;
- Normaal postuur;
- Geen gezichtsbeharing;
- Droeg een: zwarte pet met klep, wit shirt met lange mouwen.

Gestolen hanger

Bij de straatroof werd de hanger van de ketting van het slachtoffer gestolen. Deze hanger is het slachtoffer erg dierbaar en heeft een grote emotionele waarde voor haar. Aan de hanger hangen twee gouden ringen die samen in één hart gelast zijn (zie foto). De volgende datum staat als inscriptie in de ringen: 29/04/1961. Mogelijk heeft iemand die sieraard ergens te koop aangeboden.

Informatie delen

De recherche spreekt graag met getuigen van de straatroof. Heeft u iets gezien of gehoord van het incident, maar dit nog niet met de politie gedeeld? Doe dat dan alsnog. Ook zoeken rechercheurs mensen die meer weten van de verdachte en/of van het weggenomen sieraad. Weet u mogelijk wie de verdachte is? Heeft u het sieraad ergens gezien? Of is het sieraad u misschien te koop aangeboden? Neem contact op via 0900-8844.