AMSTELVEEN - In de vroege ochtenduren van zondag 1 augustus 2021 heeft de politie in een woning aan de Alpen Rondweg in Amstelveen twee verdachten op heterdaad aangehouden op verdenking van inbraak. De recherche onderzoekt of de twee verdachten mogelijk ook betrokken zijn geweest bij de toename aan inbraken van de afgelopen weken in Amstelveen.

De aanhoudingen van de 31-jarige en 25-jarige Amstelveeners vonden zondagochtend rond 5.30 uur plaats na een melding van een alerte buurtbewoner. Gezien de overeenkomstige wijze van inbreken, waarbij een raam of kozijn wordt opengebroken, kijkt het onderzoeksteam of het duo ook betrokken is geweest bij andere inbraken in de afgelopen weken. Zo werden afgelopen week 10 inbraken gemeld, waarvan de helft in de wijk Waardhuizen. De week ervoor kreeg de politie melding van 8 inbraken of pogingen daartoe en de weer daarvoor 6, voornamelijk in Westwijk. Opvallend is dat de inbraken veelal plaatsvonden bij hoekwoningen.

Doe alsnog aangifte

Mochten er meer bewoners van Amstelveen in de afgelopen periode slachtoffer zijn geworden van een inbraak, maar dit nog niet hebben gemeld bij de politie, dan is het dringende verzoek om dit alsnog te doen. Uw informatie kan van groot belang zijn voor het onderzoek en daarnaast kunnen mogelijk aangetroffen goederen zo worden terugbezorgd bij de rechtmatige eigenaar.

Maak het inbrekers moeilijker

Tenslotte adviseert de politie, zeker als u een vakantie gepland hebt, om te overwegen om uw woning onaantrekkelijker te maken voor inbrekers. Daarbij kan een videodeurbel, brandende verlichting (evt met tijdslot) in huis en modern hang-en-sluitwerk de kans op een inbraak verkleinen. Met name hang-en-sluitwerk uit de jaren tachtig of ouders is relatief eenvoudig te forceren door kwaadwillenden.

Inbrekersmethodes

De politie constateert verder dat bekende inbrekersmethodes, waarbij takjes tegen de deur worden gezet om uw afwezigheid te constateren of stukjes tape tussen de deur en het kozijn, weer geconstateerd zijn in de afgelopen weken. Het is daarom ook verstandig om gedurende vakantie een goede kennis of bekende te vragen om uw woning extra in de gaten te houden en daarbij speciale aandacht te hebben voor deze inbrekersmethodes.