Amstelveen - Een rechercheur heeft op dinsdagavond 18 december 2018 samen met haar partner twee inbrekers op heterdaad betrapt bij een woning in Amstelveen. Na een zoektocht is één verdachte aangehouden, de andere is nog voortvluchtig.

Rond 20.00 uur ziet een rechercheur, werkzaam bij de politie in Amsterdam, een verdachte situatie bij een voordeur van een woning aan de Nessermolen. Zij is zelf op dat moment niet aan het werk maar belt meteen haar collega's van de meldkamer. Als haar partner op de inbrekers afgaat, rennen zij zonder buit weg richting de Dr. Willem Dreesweg. Eén van de verdachten stapt in een auto en rijdt weg. De andere vlucht te voet. De partner van de rechercheur ziet de auto en geeft de omschrijving zo snel mogelijk door aan de meldkamer. Om 20.15 uur zien politiemensen de auto rijden en houden de bestuurder aan.

Op hetzelfde moment inspecteert een hondengeleider met zijn speurhond de omgeving van de woning. Daar vindt de hond een tas met inbrekerswerktuig. Medewerkers van Forensische Opsporing hebben sporenonderzoek ingesteld op de plaatsen delict. De 21-jarige verdachte uit Amsterdam zit nog vast.