AMSTELVEEN - Op zaterdagochtend is een geldautomaat aan de Van der Hooplaan het doelwit geworden van een plofkraak. Hierbij is niemand gewond geraakt maar wel veel schade ontstaan aan panden.


Rond 04.35 uur krijgt de politie meerdere belletjes binnen van buurtbewoners die enkele enorme knallen hebben gehoord gevolgd door lichtflitsen en een grote hoeveelheid rook. Als de gealarmeerde politieagenten arriveren, treffen zij een behoorlijke ravage aan bij het pand waar de geldautomaat in is gevestigd en een pand aan de overkant (meerdere lampen en een pui zijn gesneuveld).
Er wordt direct uitgegaan van een plofkraak en een ruim gebied afgezet. Meerdere specialistische politiediensten worden opgeroepen om onderzoek te doen naar de kraak en een buurtonderzoek wordt ingesteld.

Mogelijke verdachten
Getuigen geven aan dat zij kort na de knallen twee jonge mannen hebben zien lopen die daarna op een donkere scooter zonder scherm zijn weggereden in de richting van de Sportlaan. De mannen zouden in het donker gekleed zijn en mogelijk een tas bij zich hebben. De plofkrakers hebben geen buit gemaakt.

Getuigen en beelden gezocht
De recherche heeft deze zaak in onderzoek en komt graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord dat met deze plofkraak te maken kan hebben? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Meld u dan bij de districtsrecherche Zuid (o.v.v. 2023294212) via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met M. via 0800-7000. Ook beelden zijn van belang in dit onderzoek. Beschikt u over relevant beeldmateriaal? Upload deze dan gemakkelijk via onderstaand tipformulier.