AMSTELVEEN - De politie zoekt getuigen van een aanrijding tussen een auto en een scootmobiel op maandag 21 december rond 12.50 uur op de kruising van de Groenelaan met de Sportlaan in Amstelveen.


De scootmobiel stak over op een voetgangersoversteekplaats (VOP) en op datzelfde moment sloeg een automobilist linksaf vanaf Groenhof. De bestuurder van de auto raakte de scootmobiel met de linker voorzijde van het voertuig en reed daarna met hoge snelheid door in de richting van de Sportlaan. Het hoogbejaarde slachtoffer is door de aanrijding uit haar scootmobiel gevallen en bleef op het wegdek achter. Zij is ernstig gewond per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek ze haar bovenbeen te hebben gebroken.

Getuigen
Team Opsporing Ernstige Verkeersongevallen (TOEV) doet onderzoek naar de aanrijding en wil weten wat er precies gebeurd is. Heeft u iets gezien of gehoord, of beschikt u over beelden van dit ongeval? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0900-7000. Getuigen kunnen ook gebruik maken van onderstaand tipformulier en daarop beeldmateriaal uploaden.