AMSTELVEEN - Op dinsdagavond 28 maart hebben politieagenten twee inzittende van een personenauto aangehouden op verdenking van heling personenauto en poging doodslag. De bestuurder een 44-jarige Amsterdamse vrouw, van de personenauto zou geprobeerd hebben op agenten in te rijden. De recherche doet nader onderzoek.

Omstreeks 17.45 uur krijgt een motoragent een melding van een personenauto die als gestolen staat gesignaleerd. Dit voertuig zou zich begeven op de Amsterdamseweg. Uiteindelijk ziet de agent het voertuig rijden ter hoogte van de Burgemeester van Sonweg. Nadat de bestuurder een stopteken krijgt en hier in eerste instantie gehoor aangeeft, rijdt de vrouw toch weg.

Meerdere eenheden proberen de verdachte te stoppen. Ter hoogte van de kruising Schipholweg met de Schipholdijk zou de verdachte met haar voertuig hebben ingereden op een politievoertuig. Het politievoertuig is hierbij daadwerkelijk ook geraakt. Daarbij is niemand gewond geraakt. Tijdens de achtervolging worden er verschillende verkeersovertredingen door de vrouw begaan.

Op een industrieterrein aan de Breguetlaan komt de vervolgens tot stilstand en rent de vrouw samen met een medepassagier weg. In de nabijheid kan het duo door toegesnelde agenten worden aangehouden. Het duo is ingesloten voor verhoor.