AMSTELVEEN - De ‘2023 World Para Dance Sport International Competition’ vindt aankomend Paasweekend plaats in sporthal De Meerkamp in Amstelveen. Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 april doen meer dan 200 deelnemers uit 23 landen mee aan dit evenement. Deze wedstrijd is het hoogtepunt van het dansseizoen voor vele Nederlandse en internationale rolstoeldansers. Er zijn wedstrijden in alle klassen en categorieën. Zo wordt er gedanst in de categorieën combi-dans (een rolstoelgebruiker danst met een staande partner), duo-dans (twee rolstoelgebruikers vormen een danspaar) standard en latin en freestyle single. Zeven internationaal gerenommeerde juryleden beoordelen wie de kunst van het rolstoeldansen het best beheersen. De organisatie is in handen van Stichting Rolstoeldansen Nederland (SRN) en partners.


Tweeëndertig jaar lang was rond Pasen Cuijk het toneel van de World Para Dance Sport International Competition. Corrie van Hugten, voorzitter van de SRN en woonachtig in Amstelveen, heeft dit grootse rolstoeldansenevenement naar Amstelveen gehaald. Corrie legt uit: “Het evenement kon niet langer in Cuijk georganiseerd worden, veel dansers benaderden de Stichting Rolstoeldansen Nederland met de vraag of er in het Paasweekend toch een wedstrijd zou zijn. Er stond een werkgroep op om de World Para Dance Sport International Competition elders te organiseren. Ik heb vervolgens contact gezocht met de directeur van AmstelveenSport, Heleen van Ketwich-Verschuur en vroeg haar of we het in Amstelveen konden organiseren. Het antwoord was volmondig ‘ja’ en hierdoor kan deze prachtige wedstrijd dit jaar in sporthal De Meerkamp gehouden worden.”

Vrijdag 7 april start het rolstoeldansevenement om 14:00 uur met ruim 60 presentaties in de verschillende categorieën freestyle (single, duo en combi). Zaterdag 8 en zondag 9 april is de Dutch Open en World Para Dance International Competition in duo, combi, single woman /men vanaf 10:00 uur tot 18:00 uur. Ook wordt gedurende deze dagen een WPDS demonstratiewedstrijd Powerchair georganiseerd.

Toegangskaarten en meer informatie over de 2023 World Para Dance Sport International Competition op: www.dutchparadance.nl