WAALWIJK - De wedstrijd RKC Waalwijk-Ajax is zaterdagavond gestaakt na zwaar letsel voor RKC-keeper Etienne Vaessen. Vaessen kreeg vlak voor het einde van de thuiswedstrijd tegen Ajax op het veld medische hulp na een ongelukkige botsing met Brian Brobbey. Dit gebeurde 2-3 stand in het voordeel van Ajax.

Vaessen ging na het duel tegen de grond en stond niet meer op. Achter doeken werd door EHBO'ers eerste hulp verleend en na enkele minuten werd hij per brancard van het veld gedragen.Over zijn toestand zijn geen nadere mededelingen gedaan. Kort nadat de ontredderde spelers en wedstrijdleiding de kleedkamers hadden opgezocht,werd het duel definitief gestaakt.

Het duel kwam daarvoor pas na een halfuur een beetje los, toen Brobbey uit de draai scoorde.Kramer, met een intikker, zette RKC op op gelijke hoogte, maar nog voor rust leidde Ajax weer door een rake strafschop van Bergwijn.

Ook al omdat er aan beide kanten niet al te best verdedigd werd,regende het ook na de pauze kansen. Oukili maakte er net na rust 2-2 van, waarna de uitploeg via Berghuis weer afstand nam. In de 86e minuut kwam er echter een vroegtijdig einde aan het duel na de botsing tussen Brobbey en Vaessen.