UTRECHT - Ajax houdt na dit weekend alleen FC Volendam nog onder zich in de Eredivisie. De Amsterdammers gingen zondag in een tumulteus en doelpuntrijk duel met 4-3 onderuit bij FC Utrecht. Zes van de zeven doelpunten vielen na de rust.

In de eerste helft had Ajax veel de bal al was dat vooral op de eigen helft. Met een schot van Hlynsson was Ajax dicht bij de openingstreffer, maar de aanvaller mikte naast. Het werd kort voor rust echter 1-0 door een prachtige volley van Flamingo.

Door een kopbal van Van der Hoorn direct na de rust werd het 2-0. Met een knap met de borst richting doel gestuurde bal en een volley van Hlynsson werd het echter snel gelijk en de zege lonkte voor Ajax toen Bergwijn een strafschop wist te benutten. Toornstra, net in het veld, maakte er echter 3-3 van. In de slotfase werd het duel nog tweemal onderbroken door scheidsrechter Higler, maar daar tussendoor nam een andere invaller, Fraulo, de rol van matchwinner op zich: 4-3.