ROTTERDAM - Ajax is er niet in geslaagd uit van Excelsior te winnen. Het bleef ondanks een veldoverwicht op 2-2 steken en loopt zo het eerste averij op deze competitie.

Halverwege de eerste helft kwam Ajax, na een tamme beginfase, op voorsprong. Forbs strafte geklungel van Seymor af,waarna Brobbey koel afrondde. Horemans tekende op slag van rust na een teruggetrokken voorzet van Zagre voor de gelijkmaker.

Kort na de rust kreeg Agrafiotis de bal voor zijn voeten na gepruts van Medic en hij aarzelde niet. Tahirovic was met een schot dicht bij de gelijkmaker, Brobbey miste een kopkans en een inzet van Kudus werd van de lijn gekeerd. Klaassen scoorde uiteindelijk wel voor Ajax, dat daarna echter een te traag tempo hanteerde om door te drukken.