AMSTELVEEN - Op de eerste officiële lentedag werd de Saskia van der Meer wandeling gelopen. Vernoemd naar Saskia van der Meer, oud-medewerker van AmstelveenSport. Deelnemers konden kiezen voor een wandeling van 8, 6 of 4 kilometer. Het plezier van het met elkaar bewegen stond voorop. Met deze eerste editie is een nieuwe Amstelveense traditie geboren: de wandeling wordt vanaf nu jaarlijks op de eerste lentedag georganiseerd.

De start vond maandag om 10 uur plaats bij AV Startbaan. Daar had zich maandagochtend vroeg al een heel aantal wandelliefhebbers gemeld. De omstandigheden waren dan ook perfect voor een wandeling: heerlijk zonnig en nagenoeg windstil. Na een korte warming up maakte de groep eerst een ererondje over de atletiekbaan. Vervolgens ging de stoet op weg naar Silversant in Bovenkerk, het volgende opstappunt. De route voer verder langs de Poel naar A.S.V. De Poelster, het laatste opstappunt. Onderweg werd ook het Bloesempark in het Amsterdamse bos aangedaan, dat prachtig in bloei staat. De wandeling werd afgesloten met koffie en appelgebak bij AV Startbaan.

Saskia van der Meer kreeg bij haar afscheid in 2021 van AmstelveenSport deze wandeling ‘cadeau’. Van der Meer heeft zich negentien jaar lang ingezet voor de Amstelveense sport, en is bekend van haar werk voor projecten als ‘Fietsmaatjes’, ‘Elke Stap Telt’, ‘Jump In’ en ‘Groep 6 On The Move’. Met deze projecten maakte ze zowel de jeugd als ouderen op verschillende manieren enthousiast om te gaan bewegen.

AmstelveenSport gaat door met het organiseren van wandeltochten. Eerstvolgend op de agenda staan de 3 Heemparkentocht op dinsdag 29 maart en de 11 Parkentocht die donderdag 7 april start.