AMSTELVEEN - Vier het begin van de lente mee tijdens de Saskia van der Meer Wandeling, die op maandag 21 maart plaatsvindt. Gezelligheid en lekker bewegen staan voorop tijdens deze wandeling door Amstelveen, die onder meer voert langs De Poel. Gekozen kan worden voor verschillende afstanden: 4, 6 of 8 kilometer. De start vindt plaats bij Atletiek Vereniging Startbaan om 10 uur. Is acht kilometer te ver? Dan kun je aanhaken bij de wandeling op twee opstapplaatsen: om 10:30 uur bij Silversant in Bovenkerk en om 11:15 uur bij A.S.V. De Poelster aan de Doorweg 21.

De wandeling is vernoemd naar een oud-medewerker van AmstelveenSport, Saskia van der Meer. Ze heeft zich negentien jaar lang ingezet voor de Amstelveense sport, en is bekend van haar werk voor projecten als ‘Fietsmaatjes’, ‘Elke Stap Telt’, ‘Jump In’ en ‘Groep 6 On The Move’. Met deze projecten maakte ze zowel de jeugd als ouderen op verschillende manieren enthousiast maakte om te gaan bewegen. “De laatste jaren richtte ik me vooral op ouderen en kwetsbaren. In diverse wijken zijn we wandelgroepen begonnen,” vertelt Saskia. “Daarmee wilden we mensen op een laagdrempelige manier in beweging krijgen. Het sociale aspect was daarbij heel belangrijk. Het is leuk om te zien dat veel van deze wandelgroepen nog bestaan. Bijvoorbeeld in de wijk Bankrashof-Kostverloren. Na het wandelen drinken de deelnemers samen een kopje koffie bij Alleman. Ik hoop dat veel mensen meelopen op 21 maart, en dat deze wandeling uitgroeit tot een jaarlijks terugkerende activiteit.”

Bij het afscheid van AmstelveenSport in 2021 kreeg Saskia de wandeling ‘cadeau’; deze draagt sinds vorig jaar haar naam. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te wandelen. “Er is geen tijdsdruk, dus iedereen kan meedoen!” aldus Saskia.